Μέρος της στρατηγικής μας η διεκδίκηση του Μουντιάλ, έφεραν ηρεμία οι ξένοι διαιτητές

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μιλά εφ όλης της ύλης στην Κυριακάτικη Kontranews απαντώντας σε ερωτήματα για την ελληνική διαιτησία, την συνδιεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 και την αφαίρεση βαθμών ως ποινή για επεισόδια.

Διαβάστε, μέρος όσων δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Kontranews:

– Πόσο εφικτό είναι το να διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2030 στα Βαλκάνια με τη συμμετοχή της Ελλάδας;

… Με δεδομένο ότι πλέον έχουμε διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και δεν πρόκειται να τα επαναλάβουμε, θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε, και διεκδικούμε, το Final Four της Ευρωλίγκας του 2020, όπως και το να καταθέσουμε υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης μαζί με φίλους και στρατηγικούς εταίρους από τα Βαλκάνια. Η σκέψη για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 ή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028 αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης στρατηγικής, που η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια νέα μέρα στην περιοχή μας. Για να αποτελούν τα Βαλκάνια σημείο θετικής αναφοράς και υπόδειγμα συνεργασίας και φιλίας. Στους οικονομικούς φόβους δε μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα για τις υποδομές, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα υπάρχουν ήδη.

– Το ότι δεν σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι, πιστεύετε ότι υποτιμά την ελληνική διαιτησία; Πότε θα δούμε το VAR στα ελληνικά γήπεδα;

Είναι γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική διαιτησία έδωσε πολλά δικαιώματα και μοιραία οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Το τελευταίο διάστημα και με την έλευση του κ. Περέιρα γίνεται μια προσπάθεια για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των Ελλήνων διαιτητών. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει πως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Οι ξένοι διαιτητές έχουν φέρει για την ώρα ηρεμία, ωστόσο αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο. Όσο για το VAR, σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός από τον οποίο θα προκόψει η ανάδοχος εταιρεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τον Ιανουάριο κι έπειτα θα μπορεί να γίνει πιλοτική εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας και θα είναι πλέον στο χέρι της FIFA να επιτρέψει την καθολική εφαρμογή της.

– Θεωρείτε δίκαιο μέτρο το να αφαιρούνται από τis ομάδες βαθμοί που έχουν κατακτηθεί στο γήπεδο, εξ’ αιτίας επεισοδίων των οπαδών;

Προφανώς πολλά μέτρα είναι άδικα, αλλά δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς πως οι ομάδες θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη για έκνομες και βίαιες συμπεριφορές οπαδών τους. Αυτές τους ανέχονται, αυτές τους προμηθεύουν εισιτήρια, αυτές δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων. Σε κανέναν δεν αρέσει να κρίνονται εξωγηπεδικά αποτελέσματα, αλλά και σε κανέναν δεν αρέσει το χάϊδεμα ανθρώπων που χρησιμοποιούνται ως μικροί στρατοί για την επιδίωξη αλλότριων σκοπών, θέλουν οι ΠΑΕ να απομονώσουν τα στοιχεία αυτά; Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή σε διάλογο για να βρεθεί λύση. Όσο δεν υπάρχει βούληση όμως, δυστυχώς θα πρέπει να παραμένουν τα σκληρά μέτρα.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή