Μίχελ: «Αν πω κάτι για τη διαιτησία θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου…»

Print Friendly, PDF & Email

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της ομάδας, στο μεταγραφικό σχεδιασμό, στη διαιτησία, αλλά και στην τιμωρία των επτά αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λούμπος Μίχελ για:

– τους στόχους που έχουν θέσει μαζί με τον Αλεξάντερ Στανόγεβιτς: «Έχουμε θέσει στόχους. Ο Αλεξάντερ ξέρει πολύ καλά που έχει έρθει, ξέρει ότι πρόκειται για μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις από όλους. Έχει δουλέψει σε παρόμοια κλαμπ, με απίστευτη και ξέρει πως είναι η κατάσταση. Ξέρει ότι στο ποδόσφαιρο αν έχεις τα αποτελέσματα συνεχίζεις, αν δεν τα έχεις ξεκινούν οι ερωτήσεις».

– την προεργασία που έχει γίνει ήδη στο κομμάτι των μεταγραφών: «Έχει ξεκινήσει η προεργασία για τις μεταγραφές, δεν σταματάει η δουλειά, το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει συνεχώς. Είχαμε πολλές συναντήσεις, από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που κάναμε την αξιολόγηση του ρόστερ και κινηθήκαμε άμεσα. Είδαμε ότι πίσω από τον Λέοβατς δεν είχαμε μία ακόμη λύση. Είναι δύσκολο για ένα παίκτη με τόσα παιχνίδια να έχει καλή απόδοση στο φινάλε κι αυτό φάνηκε στα πλέι οφ, για αυτό υπογράψαμε με τον Ντοριάν Λεβέκ, είναι μία καλή λύση. Σταματήσαμε τις κινήσεις μας όταν τέθηκε το θέμα του προπονητή και τώρα αρχίσαμε πάλι να κάνουμε συζητήσεις. Ξέρουμε σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση. Δυστυχώς είχαμε τον τραυματισμό του τερματοφύλακα μας και προτεραιότητα μας είναι ο γκολκίπερ. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε έναν παίκτη σε κάθε γραμμή για να αναπτύξουμε το ρόστερ μας, θα πάρουμε παίκτες που είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να παίξουν στην πρώτη ενδεκάδα».

– τον Βιεϊρίνια και τις θέσεις που μπορεί να καλύψει, όπως και για και τον Φακούντο Περέιρα: «Ο Βιεϊρίνια είναι ένας παίκτης πολύ ακριβός για να τον αποκτήσουμε μόνο επειδή τον θέλει ο κόσμος, είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε διαφορετικές θέσεις. Σίγουρα αυτό είναι στα θετικά του, ωστόσο ας αφήσουμε για άλλη στιγμή αυτή τη συζήτηση. Ο Φακούντο έχει θέμα στη δύναμη είχε αυτό το θέμα με τους προηγούμενους προπονητές και θα ψάξουμε έναν επιθετικό που θα είναι πιο δυνατός στο παιχνίδι του».

– το θέμα που έχει η ομάδα στη θέση του τερματοφύλακα και την αξιοποίηση του Σιαμπάνη: «Θέλουμε να φέρουμε έναν τερματοφύλακα που θα είναι ο Νο1 στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Σιαμπάνης έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής στο συμβόλαιο του, αν παραμείνει μαζί μας θα έχει τις εμπειρίες του. Εξαρτάται από τον τερματοφύλακα που θα αποκτήσουμε το τι θα συμβεί στη συνέχεια».

– τις προτάσεις που υπάρχουν για παίκτες της ομάδας και την περίπτωση του Εντόι: «Για τον Εντόι ο Τύπος μερικές φορές πιέζει την ομάδα, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που μας απασχόλησε στις συζητήσεις που έγιναν με τον κ.Μίχελ με βάση και το σύστημα, για το 4-3-3. Είναι ένας box to box παίκτης και προοριζόταν ως αντικαταστάτης του Τσίμι σε περίπτωση που έφευγε. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε καμία πρόταση τώρα και μένουμε με αυτούς που έχουμε. Δεν θέλω να πουλήσουμε πολλούς παίκτες, γιατί κομμάτι τις επιτυχίας, είναι το να κρατάς τον ίδιο κορμό, την ομοιογένεια και με 3-4 προσθήκες να γίνεις ακόμη καλύτερος. Αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια».

– την τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν τον τελικό του Κυπέλλου και τις οικονομικές συνέπειες της: «Όπως είπα δεν είμαι ο οικονομικός διευθυντής εγώ, που θα μιλήσω για αυτά. Φυσικά σαν άνθρωπος δεν μου αρέσουν αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι ωραίο να παίζεις σε άδειες κερκίδες. Είμαστε μαχητές και θα παλέψουμε, γιατί δεν είμαστε από αυτούς που θα σκύψουν και θα κλάψουν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι άνθρωποι που παίρνουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Το να βγάλεις τον κόσμο από το γήπεδο είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Πέρα από το οικονομικό κόστος, αυτό απομακρύνει τον κόσμο από το γήπεδο και κάνει κακό και στο πρεστίζ του συλλόγου, του πρωταθλήματος».

– το τι περιμένει τη φετινή σεζόν στο κομμάτι της διαιτησίας: «Δεν θα είμαι ιδιαίτερα επιθετικός στην απάντηση μου, γιατί μπορεί να προκύψει καμία νέα τιμωρία. Έχω ένα όνειρο, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποια μέρα δεν θα μιλάμε για τους διαιτητές. Μία μέρα ένας παρατηρητής μου είπε: “το καλύτερο για σένα, είναι να μην δεις το όνομα σου αύριο στις εφημερίδες”. Αυτό εύχομαι κι εγώ στους Έλληνες διαιτητές, νομίζω ότι αυτό θα κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αν πω κάτι, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Βλέπω και ακούω πολλές φορές τι λένε εκπρόσωποι άλλων ομάδων και δεν γράφεται τίποτα στο φύλλο αγώνα, αντίθετα στον ΠΑΟΚ βλέπουμε ότι λέμε να είναι γραμμένο. Αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, για να μην προκύψει καμιά τιμωρία…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή