Μaster Ref: «Ο Σκουλάς από χθες το βράδυ έπρεπε να έχει βγει από τους πίνακες»!

Print Friendly, PDF & Email

Λάβρος κατά του Σκουλά, για τη διαιτησία του στην Τούμπα, στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, ήταν ο κριτής του MasterRef, Κώστας Ακρίδας.

“Είναι απαράδεκτο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία, να υπάρχουν τέτοιοι διαιτητές και να έχουν χριστεί και διεθνείς. Προσβάλουν το σήμα της FIFA. Ό,τι πιο ιερό έχει ένας διαιτητής. Έπρεπε από χθες το βράδυ, να τον είχαν αποπέμψει από τους πίνακες.”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:

“Και ρωτάω εγώ τους κυρίους υπεύθυνους που είναι στις αξιολογήσεις και στις προτάσεις για διεθνείς. Αυτόν τον διαιτητή τον αξιολόγησαν να είναι διεθνής; Και ποιοι είναι αυτοί να μας πούνε. Για να μάθει ο ελληνικός φίλαθλος κόσμος τι γίνεται στη διαιτησία”.

Και κατέληξε: “Δεν υπήρχε διαιτητής στο γήπεδο. Κατά την προσωπική μου άποψη, το παιχνίδι αυτό πρέπει να ξαναγίνει από το σημείο που σταμάτησε και έπειτα”.

Αναλυτικά:

Στο 26′ έχουμε κράτημα του Κρέσπο από τον Σταυρόπουλο την ώρα που πάει να σουτάρει. Είναι πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Στο 97′ ο Καμαρά, με παρατεταμένο το πόδι χτυπά με πρόθεση αντίπαλό του με το πέλμα. Είναι κόκκινη κάρτα.

Στο 113′ στη φάση που ο Ακπόμ κάνει το 3-2, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Δεν έχει γίνει φάουλ στον τερματοφύλακα.

Στο 117′ δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πλευρά του Μανθάτη, ο οποίος γυρίζει και μετά χτυπάει στο χέρι του. Δεν βλέπει την μπάλα. Δεν έχει πρόθεση να την ακουμπήσει. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα. Και αν το είδε δεν το αξιολόγησε ως πέναλτι και γύρισε να φύγει προς τη σέντρα. Κάποιο πνεύμα τον φώτισε και επέστρεψε καταλογίζοντας την παράβαση. Ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει.

Από εκεί και πέρα αρχίζει ο τραγέλαφος. Τον έσπρωξαν και τον τράβηξαν παίκτες του Πανιώνιου, ο οποίος έπρεπε να μείνει με μισή ομάδα. Ο Σκουλάς έδειχνε τεράστια αμηχανία. Το χειρότερο είναι ότι καταστρατήγησε και ακύρωσε τον κανονισμό, διότι το παιχνίδι δε συνεχίστηκε ενώ είχε τρία λεπτά από τη στιγμή που έγινε το πέναλτι και άλλα τέσσερα τουλάχιστον ήταν οι καθυστερήσεις.

Πήγε στο κέντρο του γηπέδου για την σέντρα, ενώ οι παίκτες του Πανιώνιου δεν πήγαιναν. Δεν διέκοψε το ματς. Όφειλε να ρωτήσει τον αρχηγό αν συναινεί στην επανέναρξη και αν η απάντησή του ήταν αρνητική, όφειλε να προχωρήσει σε διακοπή και να το αναφέρει στο φύλλο αγώνα. Απ’ όλα αυτά δεν έκανε τίποτα, απλά σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού, χωρίς να έχει τελειώσει. Αυτό είναι έγκλημα.

Οι πολλές κάρτες που έδειξε αποδεικνύουν ότι ήταν σε σύγχυση σε όλα τα επίπεδα.

Κανονικά δε βαθμολογείται αυτός ο διαιτητής. Έχει ακυρώσει τον κανονισμό. Τον βαθμολογούμε μόνο γιατί πρέπει. Αφού δεν γνωρίζει τον κανονισμό είναι “μηδέν”.

Βαθμολογία: 0

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή