Νεοναζιστική οργάνωση πίσω από την πυρπόληση οικίας Ρομά

Print Friendly, PDF & Email

Οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ), μικρή, νεοναζιστική οργάνωση, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πυρπόληση οικίας Ρομά στο Μενίδι, στα επεισόδια που ακολούθησαν το θάνατο του 11χρονου Μάριου.

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουνίου, οι ΑΜΕ έγραφαν στο μπλογκ τους ότι «οι συναγωνιστές της οργάνωσης είναι για έκτη μέρα και πολεμούν δίπλα δίπλα με τους ηρωικούς κατοίκους του Μενιδίου. […] Φυσικά ο ‘’χώρος’’ μας έχει χαθεί κάπου στο πληκτρολόγιο σε γραφεία, οι ΑΜΕ/C18 είναι οι μόνοι που είναι δίπλα στους κατοίκους εξάλλου δεν χρειαζόμαστε και άλλους [τα] καταφέρνουμε μια χαρά… οι πρεζέμπορες γύφτοι και η αστυνομία μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, εμείς τους απαντάμε δεν φεύγουμε εάν δεν καταστρέψουμε και το τελευταίο σπίτι μεγαλοπρεζέμπορα που είναι φτιαγμένο από Θάνατο».

Την ανάληψη συνόδευαν και φωτογραφίες με σβάστικες, κέλτικους σταυρούς, συνθήματα μίσους, όπως «έξω οι γύφτοι» και άλλα.

Το περασμένο Σάββατο η οργάνωση αναδημοσίευσε την ανάρτηση στο Facebook ομοϊδεατών τους στην Κύπρο. Εκεί αφού “χειροκροτείται” η δράση των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών στο Μενίδι, ενώ δημοσιεύεται και φωτογραφία από τη δράση αυτή, στην οποία απεικονίζονται κουκουλοφόροι να επιτίθενται με μολότοφ σε σπίτι Ρομά.

Οι Ανένταχτοι Ανώνυμοι Εθνικιστές έχουν αναλάβει την ευθύνη και στο παρελθόν για σειρά επιθέσεων σε γραφεία αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιφασιστικά στέκια κι αλλού.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή