Δέκα λόγοι για να καταψηφιστεί ο απολογισμός της ΕΠΣ Καρδίτσας

Print Friendly, PDF & Email

Δέκα λόγοι για τους οποίους η Κίνηση Πολιτών για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο της Καρδίτσας προτρέπει τα σωματεία της Καρδίτσας να ψηφίσουν “ΟΧΙ” στην Γ.Σ. της ΕΠΣ Καρδίτσας που θα γίνει την Πέμπτη 1/2, αναφέρονται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Αναλυτικά:

“Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα η Κίνηση Πολιτών για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο οφείλει να λάβει δημόσια θέση προς ενημέρωση όλων των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων του Νομού που ανήκουν στο δυναμολόγιο της ΕΠΣΚ.

Είμαστε της άποψης ότι όταν τα Σωματεία του Νομού καλούνται να καταθέσουν την ψήφο τους, αυτό πρέπει να το κάνουν με ειλικρίνεια προτάσσοντας το κοινό συμφέρον των αθλητών, των παιδιών και των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα λόγοι για τους οποίους εμείς λέμε «ΟΧΙ» στον απολογισμό και προϋπολογισμό της ΕΠΣΚ.

1. Πολλά σωματεία μας εκφράζουν τα παράπονά τους για τη διαιτησία, μιλώντας για διαιτητές «καμικάζι» με απαράδεκτες αποφάσεις.

2. Η απουσία παρατηρητών αγώνων, αλλά και παρατηρητών διαιτησίας στους τοπικούς αγώνες.

3. Το υψηλότερο στην Ελλάδα κόστος κατάθεσης ένστασης από Ερασιτεχνικό Σωματείο, προκειμένου να αποθαρρύνεται οικονομικά, ώστε να μη ζητήσει ποτέ το δίκιο του.

4. Η πειθαρχική επιτροπή έχει βγάλει αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, που παραπέμπουν ευθέως στη διαιώνιση των αδικιών.

5. Έχουν καταβληθεί μεγάλα ποσά για δικαστικά έξοδα, τα οποία μάλλον δεν αφορούν τα σωματεία-μέλη της ΕΠΣ Καρδίτσας, αλλά τρίτους.

6. Το προεδρείο της ΕΠΣ Καρδίτσας (Παλάσκας – Λέκκας – Λαμπρόπουλος) έχει ανοιχτές υποθέσεις στην Ποινική Δικαιοσύνη και αυτό επικοινωνεί κάτι για την εικόνα μας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

7. Οι σχέσεις με την ΕΠΟ δε νομίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα καλές πλέον.

8. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου όχι μόνο μείνανε «μπαΐρι», αλλά και μία ευκαιρία που δόθηκε για να γίνει ένα αθλητικό κέντρο, την «κλωτσίσανε» επιδεικτικά, πάντα μαχόμενοι για «το καλό του ποδοσφαίρου».

9. Ο κ. Παλάσκας τη δική του ατζέντα προσωπικών φιλοδοξιών και εξυπηρετήσεων, έχοντας τακτοποιήσει την κόρη του σε έμμισθη θέση στην ΕΠΟ και μη ντρεπόμενος να το πράξει ή να το αποδεχθεί.

10. Μια σωρεία ανεύθυνων ελλείψεων και παραλείψεων, όπως η θεσμοθέτηση και έλεγχος των προδιαγραφών για τη λειτουργία των Ακαδημιών, η παρουσία ιατρού την ώρα του αγώνα, η χορήγηση πλήρως (και όχι ελαχίστως) εξοπλισμένου φαρμακείου, η μείωση του κόστους έκδοσης δελτίων, η τακτική ενημέρωση των μελών ηλεκτρονικά, κα.

Δε θα παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο αυριανός προϋπολογισμός είναι μη ρεαλιστικός και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί παρά μόνο με μεγάλες αποκλίσεις. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε και να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στις αρχές της ειλικρίνειας και της πραγματικότητας. Διαπιστώσαμε περιπτώσεις στον προηγούμενο προϋπολογισμό όπου τα προϋπολογισμένα ποσά ήταν διπλάσια από τα πραγματοποιηθέντα και αυτό συνεχίζεται. Ήρθε η ώρα η διοίκηση της ΕΠΣΚ να ακούσει ένα «ΟΧΙ» για την ανεπάρκειά της, που φαίνεται όχι μόνο από μέσα από τον προϋπολογισμό, αλλά και για τουλάχιστον δέκα άλλους λόγους…”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή