Ολόκληρη η έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια που “καταδικάζουν” τον ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Για επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ κάνει λόγο η έκθεση της αστυνομίας, που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήδη κλήθηκε σε απολογία για την Πέμπτη 8/2 με διάταξη που προβλέπει α) υψηλό πρόστιμο, β) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών, επειδή τα επεισόδια έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου και υπήρξαν βιαιοπραγίες προς τους αστυνομίκούς, που εισήλθαν για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει μετά τη λήξη του αγώνα, άγνωστα άτομα με διαπιστεύσεις της γηπεδούχου ομάδας (δηλαδή του Ολυμπιακού) επιτέθηκαν λεκτικά κατά αθλητών και παραγόντων της φιλοξενούμενης που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν. Επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν στην φυσούνα για να τους προστατεύσουν και να τους οδηγήσουν με ασφάλεια στα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια, περίπου 100 φίλαθλοι της γηπεδούχου με καλυμμένα πρόσωπα εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, εκτοξεύοντας σπασμένα πλαστικά καθίσματα, φωτοβολίδες, διαφημιστικές πινακίδες κ.α. Εγινε χρήση δακρυγόνων και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 87’, φίλαθλος της γηπεδούχου εκτόξευσε φωτοβολίδα ευθείας βολής εντός του αγωνιστικού χώρου.

Επίσης η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει γύρω στις 17.30 περίπου 300 φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από τη Θύρα 1, πετώντας περίπου 80 βόμβες μολότοφ, άλλους τόσους πυρσούς και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία του απώθησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Λίγο αργότερα, άγνωστο άτομο πέταξε πέτρα, με αποτέλεσμα να σπάσει τζάμι από το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας.

Κατά την αποχώρησή τους, 300 φίλαθλοι γηπεδούχου επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από τη Θύρα 1, πετώντας πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πυρσούς, καπνογόνα και μπογιές. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή