Πάνω από $2 δισ. θα στοιχίσει η ανοικοδόμηση του Μεξικού μετά τους σεισμούς

Print Friendly, PDF & Email

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να στοιχίσει η ανοικοδόμηση των κτηρίων που καταστράφηκαν στο Μεξικό από τους δύο ισχυρότατους σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα αυτό τον μήνα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις η επισκευή και η ανοικοδόμηση των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κονδύλια που θα χρειαστούν για τα κατεστραμμένα δημόσια σχολεία υπερβαίνουν τα $740 εκατομμύρια.

Ακόμα 440 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την επισκευή πολιτισμικών κτηρίων, κυρίως για εκκλησίες και ιστορικά μνημεία.

Τουλάχιστον 427 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους δύο σεισμούς, σύμφωνα με τους νεότερους απολογισμούς.

Τον βαρύτερο φόρο αίματος προκάλεσε η δεύτερη δόνηση, 7,1 βαθμών, η οποία είχε επίκεντρο κοντά στην πρωτεύουσα Πόλη του Μεξικού και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 337 ανθρώπων.

Ο πρώτος σεισμός, 8,1 Ρίχτερ, χτύπησε κυρίως τις νότιες πολιτείες Οαχάκα και Τσιάπας, για τις οποίες προορίζονται περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια.

«Ελπίζω ότι με το νέο έτος θα μπορούμε να έχουμε κι ένα νέο Μεξικό, ακοικοδομημένο και με φυσιολογικές συνθήκες», είπε ο κ. Νιέτο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή