Πέτσας: “Αποβολή ομάδων από την Ευρώπη για δηλώσεις μίσους” (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Την είδηση ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για αποβολή ποδοσφαιρικών ομάδων από την Ευρώπη ακόμα και για δηλώσεις μίσους αξιωματούχων τους προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Αυτό ειπώθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου με αφορμή και τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ, Γκρεγκ Κλαρκ για την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

-«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί τις χρόνιες παθογένειες, που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και έχουν μετατρέψει το δημοφιλέστερο άθλημα σε παιχνίδι για λίγους.

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ εντός τριών μηνών από σήμερα θα συντάξουν μια μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προτάσεις τους θα αναπτυχθούν σε τέσσερις άξονες:

1) Τη δομή και οργάνωση του ποδοσφαίρου.

2) Την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των παιχνιδιών, της διαφθοράς και του ντόπινγκ.

3) Την αποφυγή δυσφημιστικών δηλώσεων, κάθε είδους βίας και διακρίσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

4) Στο σύστημα διαιτησίας.

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εφαρμοστούν αυτές οι προτάσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία παραχώρηση ως αναφορά στην εφαρμογή των κανόνων που θα οριστούν, οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων αυτών, συμπεριλαμβανομένων και δηλώσεων μίσους εκ μέρους αξιωματούχων οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς θα συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας αυτής από τα ευρωπαϊκή πρωταθλήματα».

Δείτε την αναφορά του κ. Πέτσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το 4:38

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή