«Παράταση στην προθεσμία εφαρμογής της Κάρτας Υγείας, αλλιώς διακοπή»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΣ Κέρκυρας με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη αναφορικά με την κάρτα υγείας, ζητάει την παράταση της προθεσμίας εφαρμογής του μέτρου, ειδάλλως θα αναγκαστεί να διακόψει τη διεξαγωγή των διοργανώσεων της.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4479/2017 και σε εφαρμογή των Κ.Υ.Α. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ ΤΑΕΥΕ/386611/15976/1417/152/3.8.2018 και αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ ΤΑΕΥΕ/432589/17798/1552/168/6.9.2018, που παρατείνει την προθεσμία εφαρμογής, η διαδικασία της πιστοποίησης της υγείας των αθλητών – αθλητριών από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 19 γίνεται με τη χρήση της κάρτας υγείας του αθλητή.

Σας γνωρίζουμε ότι, εξαιτίας της υπερβολικά μεγάλης καθυστέρησης στην ενημέρωση της Ένωσης και των σωματείων, η οποία έγινε μόλις πριν ελάχιστες ημέρες, είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί έγκαιρα η διάταξη αυτή.

Επειδή βρίσκουμε ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία σας αυτή που αποσκοπεί στην προστασία της υγείας των αθλητών μας και με δεδομένο ότι η βιαστική εφαρμογή ενέχει τον κίνδυνο απαξίωσης της προσπάθειάς σας σας παρακαλούμε να παρατείνετε την προθεσμία εφαρμογής, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στα σωματεία και στους αθλητές τους να ανταποκριθούν στη ζωτική αυτή υποχρέωσή τους και να μεταβούμε ομαλά στο νέο σύστημα διασφάλισης της υγείας των ποδοσφαιριστών μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι αν δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός μας θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη διεξαγωγή των διοργανώσεών μας, αφού είναι αδύνατη η διευθέτηση του ζητήματος από τα σωματεία μας άμεσα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Ποζίδης Γεώργιος Κουλόπουλος».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή