Πώς θα αλλάξει το τοπίο στα media το 2018

Print Friendly, PDF & Email

Καζάνι που βράζει φαντάζει το μιντιακό τοπίο την νέα χρονιά με τον καινούργιο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες να είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που εκκρεμεί.

Η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευθεί και στα τέλη του Ιανουαρίου, όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει. Το βλέμμα στρέφεται στους υπάρχοντες καναλάρχες και στους επιχειρηματίες που θα διεκδικήσουν μία από τις επτά άδειες, για καθεμία από τις οποίες θα πρέπει να καταβάλλεται το ποσό των 35.000.000 ευρώ. Οι βέβαιοι μονομάχοι που θα ριχτούν στην αρένα είναι οι Θοδωρής Κυριακού για τον Ant1, ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον Alpha, ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Σκάι, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για το Star και ο Ιβάν Σαββίδης για το Epsilon, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται συμμαχίες.

Συγκεκριμένα, είναι ήδη γνωστό από το καλοκαίρι ότι δύο εκ των προαναφερθέντων, Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Βαρδινογιάννης, είχαν κάνει συζητήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ο τελευταίος εκτός από την ιδιοκτησία του ΔΟΛ κατέχει και το 22,11% των μετοχών του Mega) προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκρότημα με Σκάι, Star και Mega όπου το πρώτο θα προσφέρει το ψυχαγωγικό κομμάτι και τα άλλα δύο θα δίνουν έμφαση στην ενημέρωση, ενώ τα συνεργεία, ο εξοπλισμός και οι τεχνικοί θα είναι κοινά. Το εν λόγω σενάριο, αν και είχε απασχολήσει πολύ τα πηγαδάκια των media, φαίνεται ότι δεν ολοκληρώθηκε με τις επαφές, όμως, μεταξύ των Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Οι εξελίξεις του Mega
Μιλώντας για τον ισχυρό άνδρα, Βαγγέλη Μαρινάκη, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα του τι θα συμβεί με το Mega. Οι τελευταίες πληροφορίες δημιουργούν αισιοδοξία, αφού μετά την προφορική συμφωνία των στελεχών του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού με τις τράπεζες, μία ακόμα εξέλιξη χαρίζει ελπίδα. Οι μέτοχοι του σταθμού έλαβαν και εγγράφως την σύμφωνη απάντηση των τραπεζών και το μόνο που απομένει είναι η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 106β του πτωχευτικού νόμου. Όσον αφορά στον νέο διαγωνισμό, το πιθανότερο σενάριο είναι μία νέα εταιρία, στην οποία θα συγχωνευτεί το Mega και που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει ήδη δημιουργηθεί καθώς και το σε ποιον ανήκει, να λειτουργήσει ως κέλυφος για την διεκδίκηση του πολυπόθητου εισιτηρίου για τον κόσμο των media.

Tα νέα σχέδια του Epsilon

Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη στο Epsilon σημαίνει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με την νέα ιδιοκτησία όχι μόνο θα διεκδικήσουν άδεια, αλλά θα προσπαθήσουν να προβάλλουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα. Ο ομογενής επιχειρηματίας και η ομάδα του στοχεύουν στο να δημιουργήσουν, με στρατηγικές κινήσεις, ένα κανάλι διαφορετικό από αυτό που ήδη υπάρχει, με τον Εντ Χολ, έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία στην παγκόσμια τηλεοπτική βιομηχανία, να βρίσκεται ήδη στη θέση του γενικού διευθυντή.

Το δεύτερο μεγάλο βήμα αφορά στην Άλκηστη Μαραγκουδάκη. Η σιδηρά κυρία των media, που πριν λίγο καιρό αποχώρησε από τον Σκάι, έχει αναλάβει καθήκοντα Chief Content Officer και το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι επαφές με καινούργια πρόσωπα-παρουσιαστές-δημοσιογράφους προκειμένου, από την νέα σεζόν, οι πρώτες μετακινήσεις, αφίξεις να αποτελούν γεγονός.

Σχετικά με την ενημέρωση, ο Ιβάν Σαββίδης και το team του απέδειξαν, από την πρώτη κιόλας στιγμή, την αδυναμία που έχουν στα δελτία ειδήσεων. Από τις 8 Δεκεμβρίου προβάλλεται πρωινό δελτίο, καθημερινά στις 11:25, και μεσημεριανό, στις 15:30, ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος παραμένει πιστός στο ραντεβού του με τους τηλεθεατές, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 18:30, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Εκτός των αλλαγών που θα υπάρξουν στο πρόγραμμα, έχει ληφθεί και η απόφαση του να μετακομίσει το κανάλι σε νέες εγκαταστάσεις, που πιθανότατα θα είναι τα στούντιο του πάλαι πότε μεγάλου σταθμού, του Mega, στην Παιανία.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή