Σημαιοφορίδης: “Η απόφαση της ΕΠΟ προστατεύει τις ΠΑΕ και αδικεί τους παίκτες”

Print Friendly, PDF & Email

Την άποψή του σχετικά με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να αναστείλει τη δυνατότητα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών να προσφεύγουν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας για διεκδίκηση δεδουλευμένων λόγω κορωνοϊού εξέφρασε μέσω του Metropolis 95.5 ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πλέον διακεκριμένος νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις που τροποποιούν τους κανονισμούς με τέτοιον τρόπο. Ελήφθη μια απόφαση με προχειρότητα. Πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μια απόφαση για αναστολή ως τις 30/6 της ισχύος του άρθρου για τις προσφυγές ποδοσφαιριστών. Τι γίνεται, όμως, με τις οφειλές που δεν εντάσσονται χρονικά στο πρόβλημα του κορωνοϊού; Το θέμα αφορά κυρίως τις μικρές κατηγορίες, καθώς οι ποδοσφαιριστές εκεί έχουν να πληρωθούν μήνες. Αυτή η διάταξη τους απαγορεύει το δικαίωμα να προσφύγουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τι κάνει, λοιπόν, ένας ποδοσφαιριστής που έχει να πληρωθεί έξι μήνες; Η διάταξη μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη ως προς τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν χρήματα πριν τον Μάρτιο. Να μπορούσαν τουλάχιστον αυτοί να προσφύγουν. Η διάταξη αυτή προστατεύει τους εργοδότες και αδικεί τους εργαζόμενους. Και κάποιος αδαής το καταλαβαίνει.

Έπειτα, μπαίνει και το διαδικαστικό ζήτημα στη μέση. Έγινε συζήτηση με τους εμπλεκόμενους, εργοδότες και εργαζόμενους, πριν ληφθεί η απόφαση; Υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης για μένα. Οι κανονισμοί διαμορφώνονται μετά από συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους και όταν οι ενδιαφερόμενοι συμπλέουν η ΕΠΟ απλά αρκείται στο να επικυρώνει τη συμφωνία.

Είναι αδιανόητο για μένα να μην εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, όπως λέμε, είναι οι πρωταγωνιστές. Το μόνο που είχε γίνει κάποτε, μετά από δική μου πίεση, είναι να δέχονται τον ΠΣΑΠ στα συμβούλια αλλά χωρίς να έχει δικαίωμα ψήφου. Από την άλλη πλευρά, και οι παίκτες ακολουθούν τα τελευταία χρόνια μια καθοδική πορεία σε ό,τι αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και είναι λυπηρό αυτό».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή