Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην πόλη της Ζακύνθου

Print Friendly, PDF & Email

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν το απόγευμα της Κυριακής (17/9) στην πολη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στους πρόποδες της Μπόχαλης πάνω από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εστία ξεκίνησε μέσα από τα πεύκα που βρίσκονται κάτω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και αμέσως άρχισε να φουντώνει λόγω της έντονης βλάστησης που υπάρχει στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ κλήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά ανέβηκε στην πλαγιά και έφτασε μέχρι το προαύλιο του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής. Για λόγους ασφαλείας και προληπτικά μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο η εικόνα της Χρυσοπηγής.

Μαζί με τους πυροσβέστες το έργο της κατάσβεσης βοήθησαν κάτοικοι και εθελοντές. Μπήκαν στο δάσος με λάστιχα και αντλίες προσπαθώντας να την περιορίσουν ώστε να μην επεκταθεί και προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην περιοχή.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η έλευση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρου όπου μαζί με τις επίγειες δυνάμεις, τους κατοίκους και εθελοντές κατάφεραν να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές καθώς στο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Ζακύνθου και το Ενετικό Κάστρο.

Ο Ναός της Χρυσοπηγής δεν κινδυνεύει πια, ενώ από την πρώτη στιγμή εκεί βρέθηκαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου με τον εφημέριο Αρχ. Ν. Κεφαλληνό και τον Αρχ. Σ. Κονίδη.

Πηγή/Φώτο: imerazante.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή