Τον Αυστριακό, Ολιβερ Ντράχτα, στέλνει ο Περέιρα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοίνωσε τους ορισμούς της 9ης αγωνιστικής της Super League και ο εκλεκτός του Μέλο Περέιρα από το εξωτερικό για το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, είναι ο Αυστριακός, Ολιβερ Ντράχτα.

Στο πλευρό του ως βοηθούς, ο Ντράχτα θα έχει τους συμπατριώτες του Στέφαν Κουρ και Αντρέας Ρότμαν. 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), ενώ χρέη παρατηρητή θα εκτελέσει από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο Σουηδός Λιφ Λίντμπεργκ.

Ο Ντράχτα είναι διεθνής διαιτητής FIFA από το 2010. Δεν συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διαιτητές στη βαθμίδα της UEFA, αφού συνήθως επιστρατεύεται για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την τελευταία τριετία έχει σφυρίξει και πέντε ματς ομίλων της 2ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά ο Ντράχτα έχει διευθύνει 15 παιχνίδια για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και πέντε για τους ομίλους της διοργάνωσης. Στο ενεργητικό του έχει επίσης τέσσερις αγώνες για τα προκριματικά του Euro, έναν αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ, οχτώ διεθνείς φιλικούς αγώνες εθνικών ομάδων Ανδρών, πέντε αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Euro U21 και έξι για τα προκριματικά του Euro U19.

Στη χώρα του ορίζεται σε παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα (κορυφαία κατηγορία), από τη σεζόν 2007/08. Τη σεζόν 2013/14 έφτασε να διευθύνει 16 αγώνες πρώτης κατηγορίας, ενώ από το 2008/09 έχει πάντα διψήφιους ορισμούς. Φέτος, στις πρώτες 12 αγωνιστικές, έχει οριστεί σε τέσσερις αγώνες της αυστριακής Μπουντεσλίγκα, όχι όμως σε κάποιο ντέρμπι.

Τελευταίο του παιχνίδι ήταν το ΒΑΚ Πέλετς – Ραπίντ 0-3 την περασμένη Τετάρτη (31/10) για το κύπελλο Αυστρίας.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής διαιτητών με τη γείτονα Ελβετία έχει διευθύνει στο παρελθόν και τέσσερις αγώνες της Α’ κατηγορίας του ελβετικού ποδοσφαίρου.

Οι Ελληνες φίλαθλοι μπορεί να τον θυμούνται από την παρουσία του στο παιχνίδι Μπρόντμπι – Παναθηναϊκός 1-1 για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τον Αύγουστο του 2016 αλλά και από αυτήν στο Αστέρας Τρίπολης – ΑΠΟΕΛ 2-0 για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης τον Νοέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή