Το ευχαριστώ της FIFA στον Μούτκο για την απεμπλοκή του από το ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

Την απόφασή του να απεμπλακεί από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Βιτάλι Μούτκο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο με το «χορηγούμενο ντόπινγκ», για το οποίο του έχει απαγορευτεί κάθε ενασχόλησή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πλέον, ο Μούτκο αναμένεται να προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης, με τη FIFA να τον ευχαριστεί για το γεγονός ότι με την αποχώρησή του δεν βάζει σε περιπέτειες τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

«Η FIFA κατανοεί την απόφαση του κ. Μούτκο, η οποία λήφθηκε επίσης προς το καλύτερο συμφέρον του Παγκοσμίου Κυπέλλου το προσεχές καλοκαίρι.

Η FIFA ευχαριστεί τον κ. Μούτκο γι’ αυτό το υπεύθυνο βήμα και για το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το προσεχές καλοκαίρι, καθώς η FIFA, η ρωσική κυβέρνηση, η RFU και η LOC συνεχίζουν τη γόνιμη συνεργασία τους για την προετοιμασία του Μουντιάλ σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί», αναφέρει η επίσημη τοποθέτηση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή