Τσιώλης: “Αν υπήρχε VAR στον τελικό του 2013 το Κύπελλο θα ήταν στην Τρίπολη”

Print Friendly, PDF & Email

Ο προπονητής ποδοσφαίρου, Σάκης Τσιώλης μίλησε στο sport-fm.gr, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ως πορπονητής έχει “πληρώσει” τις αποφάσεις των διαιτητών και ότι αν υπήρχε το  VAR στον τελικό του 2013 το κύπελλο θα ήταν στην Τρίπολη.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Πλέον στα ελληνικά γήπεδα χρησιμοποιείται το VAR. Πιστεύετε πως η επιλογή να μπουν αρκετά χρήματα στο εγχείρημα αυτό ήταν σωστή;

«Το VAR είναι ό,τι καλύτερο. Πιστεύω πως θα συνεχίσει να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση με το βοήθημα αυτό από τη στιγμή που οι διαιτητές τώρα μπαίνουν και εκείνοι στην εκμάθησή του. Ήμουν σε ένα συνέδριο με πρόσκληση διαιτητών στο Καρπενήσι το οποίο αφορούσε την εκμάθηση του VAR. Εγώ είμαι ένας προπονητής ο οποίος έχει «πληρώσει» τις αποφάσεις των διαιτητών. Θυμίζω τον τελικό του 2013 κόντρα στον Ολυμπιακό. Αν υπήρχε τότε το VAR το Κύπελλο Ελλάδος θα ήταν στην Τρίπολη».

Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που δείχνουν να έχουν προβάδισμα για τον τίτλο του πρωταθλητή είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ποια πιστεύετε πως είναι το φαβορί για τον τίτλο και γιατί;

«Αυτή τη στιγμή έχει ο αβαντάζ ο ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι πως το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων θα είναι στην Τούμπα. Ενδεχομένως εάν κερδίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο γηπεδούχος θα έχει και έχει τον πρώτο λόγο και στα play-off. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός μας έχει δείξει πως μπορεί να παίξει πολύ όμορφο, γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν το κάνει αυτό σε κάθε παιχνίδι αλλά σε συγκεκριμένα. Όμως, έχει την στόφα του πρωταθλητή, απέκτησε αυτοπεποίθηση και έχει αρκετά καλό ρόστερ. Η ψυχολογική και βαθμολογική υπεροχή του ενός ή του άλλου θα κριθεί, όπως προανέφερα στο παιχνίδι της Τούμπας.»

Πως αξιολογείτε την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και την κλήρωση με την Άρσεναλ;

«Ο Ολυμπιακός τα πήγε αρκετά καλά. Πέρασε αρχικά στους ομίλους, ενώ προκρίθηκε και στο Europa League δίνοντας βαθμούς στην Ελλάδα. Ωστόσο, θεωρώ πως μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. Τα παιχνίδια με την Τότεναμ έδειξαν πως είχε τις ικανότητες να προχωρήσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League και καταλυτικό ρόλο στο να μην τα καταφέρει έπαιξε το χαμένο παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Όσον αφορά την κλήρωση με την Άρσεναλ; Είναι για τον Ολυμπιακό ό,τι καλύτερο! Παρακολουθώ την Άρσεναλ δύο χρόνια και αυτό που διακρίνω είναι πως δεν έχει κατεύθυνση στο γήπεδο και δεν παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το γεγονός επίσης πως άλλαξε προπονητή είναι και αυτό υπέρ του Ολυμπιακού. Ένας προπονητής δεν μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του μέσα σε τριάντα ή σαράντα μέρες, άρα δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα της Άρσεναλ».

Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος Έλληνας προπονητής;

«Για να μπορέσω να έχω μία πλήρη εικόνα θα πρέπει να παρακολουθήσω το ασκησιολόγιό τους. Θα μείνω σε αυτά που βλέπουμε ως συνδυασμό τακτικής και αποτελεσμάτων. Κατά τη γνώμη μου όλοι οι Έλληνες προπονητές που έχουν δίπλωμα προπονητικής είναι καλοί. Κάθε χρονιά υπάρχει η δυνατότητα να διακρίνεις έναν ή δύο που θα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Δώνης. Όμως είναι διαφορετικό το προπονώ από το κοουτσάρω…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή