«Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας»

Print Friendly, PDF & Email

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αναδεικνύει η ΕΠΣ Κέρκυρας, σημειώνοντας ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Επιπλέον, η ΕΠΣΚ χαρακτηρίζει «παγερά αδιάφορη και απούσα» την ΕΠΟ από τα προβλήματα των Ενώσεων και ζητεί από την ΠΔΕ της Ομοσπονδίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την οικονομική τους ενίσχυση.

Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο:

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βιώνει τα αποτελέσματα μιας κακής οικονομικής πολιτικής που οδηγεί στο μαρασμό του. Όλες οι Ενώσεις αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα, αφού δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον στην κάλυψη των βασικών αναγκών λειτουργίας μας και ειδικότερα στην καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την κάλυψη πάγιων υποχρεώσεων.

Η διακοπή των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Π.Ο (ούτε ένα ευρώ δε δόθηκε το 2017, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και η καταβολή εξόδων μετακίνησης των μικτών ομάδων) έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε φιλοδοξία στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία περνούν κι αυτά δραματικές οικονομικές ημέρες.

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας ομόφωνα αποφάσισε να αναδείξει αυτήν την πολιτική της Ε.Π.Ο που το τελευταίο διάστημα στέκεται παγερά αδιάφορη και απούσα από τις ζωτικές υποχρεώσεις της που είναι (και) η στήριξη των Ενώσεων και η αναβάθμιση του ρόλου τους.

Δηλώνουμε ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στο εξής στις υποχρεώσεις μας, αφού αυτές συσσωρεύονται και απειλούν την ίδια τη λειτουργία των γραφείων μας (απλήρωτοι εργαζόμενοι, συσσώρευση χρεών στο Ι.Κ.Α και στο δημόσιο, χρέη σε προμηθευτές, εκκρεμότητες με παρατηρητές, διαιτητές κ.ά).

Καλούμε την Π.Δ.Ε της Ε.Π.Ο στο λιγοστό διάστημα που απομένει για την ολοκλήρωση του έργου της να αναλάβει πρωτοβουλίες οικονομικής μας ενίσχυσης, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να διατηρήσουμε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας, όπως ταιριάζει στη δευτεροβάθμια διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ σε νέα συνεδρίασή του θα συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να αντισταθεί σε αυτή την παρακμή που αποφασίζουν άλλοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και περιμένουμε τις αποφάσεις σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here