Μωραϊτης: “Έχετε δημιουργήσει μπάχαλο στη Super League 2 – Σκανδαλώδης η τροπολογία για τη διαιτησία”!

Print Friendly, PDF & Email

Κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου: «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας», ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθ. Μωραϊτης, αρχικά είπε: “Ένα σοβαρό θέμα όπως οι αλλαγές στη διαιτησία έρχονται στο παρά πέντε, μένοντας εκτός διαβούλευσης. Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρακτική. Δεν έγινε διαβούλευση με την ΕΠΟ. Τι έγινε με την τροπολογία σας για την επαγγελματική διαιτησία; Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ελεγκτή και ελεγχόμενου;

Έχετε δημιουργήσει μπάχαλο στη Super League 2. Είναι επιτομή της αποτυχίας της πολιτικής σας. Απαξιώσατε τις διοικήσεις των ομάδων. Επιλέγετε τη σύγκρουση με τη Super League 2 για να δικαιολογήσετε τη μεταφορά χρημάτων σε άλλες διοργανώσεις, κάποιες από τις οποίες θα γίνουν στην περιφέρειά σας. Δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκό κράτος αλλά σε μπανανία. Όλες οι παρεμβάσεις προκαλούν χάος.” 

Κατά τη δευτερολογία του υποστήριξε: “Αυτό που κάνει ο κ. υφυπουργός είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Σκαδαλώδης η τροπολογία για τη διαιτησία του ποδοσφαίρου που είναι ο μεγαλος ασθενής του ελληνικού αθλητισμού. Ο κ. Αυγένακης κάνει προσπάθεια για να βγάλει από πάνω του τη Σούπερ Λιγκ 2 που ήταν δικιά του ιδέα. Στον αέρα είναι το ποδόσφαιρο. Ενώ προσπαθεί να ακροβατήσει ως τροχονόμος μεταξύ όλων καταφέρνει μια τρύπα στο νέρο. Δεν υπάρχει δικαιολογία στο πάρά πέντε να φέρνετε αυτή τη ρύθμιση.

Διαιτητές που θα αγωνίζονται έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγσθαι. Πώς βάζουμε σε αυτήν την διαδικασία την ελληνική διαιτησία; Δεν θα έχουμε νέους διαιτητές. Απαξιώνονται σε όλα τα επίπεδα. Αποσπασματικά αυτό που καταφέρνετε είναι να μεγαλώνει αδιέξοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλές ομάδες κλείνουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Έρχεται προκλητικα μια τροπολογία που θέλω να καταλάβω για ποιο λόγο έρχεται.

“Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους διαιτητές ποδοσφαίρου”, ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Εμ. Συντυχάκης.

 

Διαβάστε ακόμα:

Aυτή είναι η διάταξη που βάζει την “Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ” στην ΕΠΟ!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή