Αντιθεσμική παρέμβαση ΣΥΕΠΟ: Ζητεί από τους υπαλλήλους της ΕΠΟ να μην συνεργάζονται με την “Επιτροπή Μπιτζούνη”!

Print Friendly, PDF & Email

Σε μια επικίνδυνη για τη λειτουργία των οργάνων της ΕΠΟ παρέμβαση με σαφή αντιθεσμικά και αντικαταστατικά χαρακτηριστικά προχώρησε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΠΟ.

Με ηλεκτρονική επιστολή που εστάλη την Τετάρτη 30/8 στα μέλη του Συλλόγου τους ζητείται να μην χορηγούν στοιχεία σε “τρίτους” επειδή μπορεί να θεωρηθεί ως παραβίαση της ρήτρας εμπιστευτικότητας προς τον εργοδότη, κάτι που θα έχει “δυσμενείς συνέπειες στην εργασιακή σχέση”!!!

Ποιος, όμως,  είναι ο “τρίτος”, με τον οποίο δεν θα πρέπει να συνεργάζονται οι υπάλληλοι της ΕΠΟ σύμφωνα με την επιθυμία του ΣΥΕΠΟ;

O “τρίτος” δεν κατονομάζεται, αλλά φωτογραφίζεται στην επιστολή: Πρόκειται για “αναξάρτητη επιτροπή που λειτουργεί συμβουλευτικά προς την Εκτελεστική Επιτροπή και τη Γενική Συνέλευση και μόνο”.

Είναι πρόδηλο ότι ο ΣΥΕΠΟ αναφέρεται στην Επιτροπή Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, η οποία αποτελεί καταστατικό όργανο κατά το άρθρο 52, εγκεκριμένο από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Αύγουστο του 2021, κατόπιν απαίτησης των FIFA/UEFA στις διαπραγματεύσεις που έγιναν, εκείνο το καλοκαίρι για την υιοθέτηση της ολιστικής μελέτης από την ΕΠΟ.

Το αντικείμενο της Επιτροπής στην οποία πρόεδρος είναι η πρώην Αρεοπαγίτης, Δ. Μπιτζούνη, είναι μεταξύ άλλων η “χρηστή διακυβέρνηση”, η εποπτεία των οικονομικών, η συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς, η προαγωγή της δεοντολογικής συμπεριφοράς υπαλλήλων και αξιωματούχων.

Τις παραπάνω και άλλες αρμοδιότητες τις έχει εκχωρήσει στην εν λόγω Επιτροπή η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που είναι το κορυφαίο όργανο της ομοσπονδίας.

Κι έρχεται τώρα ένα “κονκλάβιο” υπαλλήλων να δώσει οδηγία, υπό την απειλή της απόλυσης (“διατάραξη εργασιακής σχέσης”) στους υπαλλήλους της ΕΠΟ να μην συνεργάζονται την Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης!

Κι όλα αυτά ενώ πρόσφατα το SoccerPlus είχε φέρει στη δημοσιότητα έκθεση της “Επιτροπής Μπιτζούνη”, που μιλούσε για συμβάσεις που γίνονται χωρίς όφελος αλλά με οικονομική ζημία για την ΕΠΟ.

Η επιστολή αυτή δημιουργεί μείζον θέμα. Δεν προάγει την έρευνα, δεν βοηθά στη διαφάνεια, δεν συμβάλλει στη “χρηστή διοίκηση” και στην απρόσκοπτη λειτουργία των οργάνων του καταστατικού.

Αναμένουμε, κατ’ αρχάς, τις ενέργειες της διοίκησης…

 

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΥΕΠΟ που φέρνει στη δημοσιότητα το SoccerPlus:

Διαβάστε ακόμα:

“Έκθεση Μπιτζούνη” για τις συμβάσεις της ΕΠΟ: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή