Αυγενάκης: "Οι επικείμενες εκλογές θα γίνουν με το νέο πλαίσιο - Προχωράμε την αναγκαία αθλητική μεταρρύθμιση"

Print Friendly, PDF & Email

“Προχωράμε ολοταχώς την αναγκαία αθλητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας” δηλώνει ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη στη Βραδυνή.

Σε ερώτηση για το αν οι επικείμενες εκλογές θα γίνουν με το νέο πλαίσιο, απάντησε ως εξής:

«Μιλήσαμε από την αρχή για την αναγκαία αθλητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να αποδομηθεί ένα σαθρό σύστημα δεκαετιών.  Aντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, καθώς διοικήσεις που “ξεβολεύονταν”, επιστράτευσαν κάθε μέσο για να ανατρέψουν τον σχεδίασμά μας, με συμπαραστάτες τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταψήφισαν σύσσωμα τις ρυθμίσεις μας.

Ευτυχώς για τα παιδιά μας και τον υγιή Αθλητισμό, κλείσαμε τα αυτιά μας στην οχλαγωγία τους και δεν κάναμε πίσω, κι έτσι η αθλητική μεταρρύθμιση έγινε πράξη.

Βάλαμε όρια στις θητείες και τις ηλικίες των μελών του Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, και οι επικείμενες εκλογές θα γίνουν με το νέο πλαίσιο. Κάναμε πράξη το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων. Δώσαμε ρόλο και λόγο στους αθλητές, με δικαίωμα ψήφου στο Δ.Σ. των Ομοσπονδιών τους, αναβαθμίζουμε το ρόλο των προπονητών, με το Μητρώο Προπονητών.

Αντιμετωπίσαμε δραστικά τους χειραγωγημένους αγώνες, με την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας. Αντιμετωπίζουμε το ντόπινγκ, με τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Ετοιμάζουμε καμπάνια για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας στον Αθλητισμό.

Βλέποντας το μεγάλο κύμα στήριξης από το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για την αμετακίνητη στάση μας και προχωράμε ολοταχώς την αναγκαία αθλητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας».

Καμία δημοσίευση για προβολή