Δικαιώθηκαν τα σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου που προσέφυγαν κατά του εκλογικού καταλόγου της ΓΓΑ!

ΕΠΣ Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που αποτελείται κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, δικαίωσε τα δύο σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου, Μινωική και Γόρτυνα, που προσέφυγαν κατά της απόφασης της ΕΠΣ Ηρακλείου, να τα αποκλείσει από τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, επειδή δεν ήταν εγγεγραμμένα στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ και ακύρωσε την απόφαση της ΕΠΣ Ηρακλείου να ψηφίζουν μόνο όσο περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ.

Υπέρ των δύο σωματείων τάχθηκαν οι δύο δικηγόροι – διαιτητές των δύο πλευρών (σωματεία και ΕΠΣ Ηρακλείου) και τουλάχιστον ένας τακτικός δικαστής.

Βάσει του εκλογικού καταλόγου της ΓΓΑ δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου έχουν 26 σωματεία από τα συνολικά 82, ωστόσο πλέον η απόφαση αυτή είναι άκυρη και η ΕΠΣ Ηρακλείου καλείται να λάβει νέες αποφάσεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν δικαιωθεί τρία σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που προσέφυγαν στο ίδιο δικαστήριο κατά της απόφασης της ΕΠΣ να τα αποκλείσει, βάσει του νόμου Αυγενάκη, από τη συμμετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχεται την από 2.5.2022 και με αριθμ. κατάθ. 12052/3.5.2022, προσφυγή–αίτηση των σωματείων με τις επωνυμίες: 1) «ΜΙΝΩΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και 2) «ΓΟΡΤΥΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ».

Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 107/26.4.2022 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθ’ ου δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία «Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Διατάσσει: α) την επιστροφή του καταβληθέντος παραβόλου, εκ ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ, στα νικήσαντα προσφεύγοντα σωματεία και β) την εισαγωγή στο Ταμείο της Ε.Π.Ο. των εκ ποσού εξακοσίων (600,00) ευρώ τελών λειτουργίας, που προκαταβλήθηκαν από τα προσφεύγοντα σωματεία με το υπ’ αριθμ. 389/10.05.2022 παράβολο της Ε.Π.Ο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή