Επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί στον Ηρακλή, εκτεθειμένη η Super League

Print Friendly, PDF & Email

Με την υπ’ αριθμόν 63/2017 απόφαση το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ηρακλή κατά της απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία η Super League και με την οποία του αφαιρούσε τρεις βαθμούς για «μη νόμιμη εξόφληση» του Νίκου Πουρτουλίδη.

Με την ίδια απόφαση το Διαιτητικό κρίνει άκυρη την απόφαση του συνεταιρισμού.

Πλέον, στον βαθμολογικό πίνακα ο Ηρακλής με τους τρεις βαθμούς που πήρε πίσω ανεβαίνει 14ος και αφήνει 15ο τον Λεβαδειακό, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα της μη αδειοδότησής του από την ΕΠΟ, που σημαίνει τον υποβιβασμό του στην Football League.

Ομως, εφόσον η Super League εφαρμόσει αυτή την απόφαση ο «Γηραιός» θα την προσβάλει στο Διαιτητικό, όπως σας αποκάλυψε το SoccerPlus, αναφερόμενο στον διμέτωπο αγώνα του Ηρακλή ενάντια στη Super League

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι η Super League κακώς αφαίρεσε τρεις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς, καθώς ο Πουρτουλίδης έχει εξοφληθεί, ενώ απέρριψε την ένσταση του Λεβαδειακού, με την οποία υποστήριζε ότι το Διαιτητικό είναι αναρμόδιο.

Από την έκβαση της υπόθεσης εκτεθειμένες είναι όσες ΠΑΕ ψήφισαν κατά του Ηρακλή (όπως οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και άλλες) αλλά και η ηγεσία της Super League και ειδικότερα πρόεδρός της, Γιώργος Στράτος, αλλά και ο νομικός της σύμβουλος, Γιάννης Οικονομάκης, οι οποίοι εισηγήθηκαν θετικά σε μία απόφαση που αποδείχτηκε μη νόμιμη και αδικούσε τον Ηρακλή υποβιβάζοντάς τον, ενώ ταυτόχρονα ευνοούσε τον Λεβαδειακό.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, Τρίτη 6/6/2017, με την υπ’ αριθμόν 63/2017 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής και ακύρωσε την από 24/5/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Super League αναφορικά με την αφαίρεση από την προσφεύγουσα τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 2/2017 απόφασης του Δ.Δ.Π.ΕΠΟ και σε ανάκληση προγενέστερης αποφάσεώς του της 31/1/2017 (περί επιστροφής στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ τριών βαθμών)».