EΠΣ Κοζάνης: Συμφωνούμε απόλυτα με την αναστολή των πρωταθλημάτων - Έτοιμοι για την επανεκκίνηση

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Νίκος Σάββας, μίλησε για το γεγονός πως είναι μόλις 25 χρονών και βρίσκεται σε αυτή τη θέση και τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αναστολή των πρωταθλημάτων, όπου αυτά στην Κοζάνη ήταν τα πρώτα που σταμάτησαν, δηλώνοντας παράλληλα πως άπαντες είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση, όταν αυτή καταστεί δυνατή.

Από μικρός στα βάσανα;

« (γέλια)… Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι, παρότι μπορεί να φαίνεται. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η επιθυμία μου να προσφέρω  στο άθλημα που θεωρώ πως είναι το λαοφιλέστερο όλων, ήταν εκείνα που με ώθησαν ώστε να βρεθώ στον προεδρικό θώκο. Άλλωστε σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκείνο που έχει σημασία είναι η όρεξη. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μου λείπει στην παρούσα φάση. Άλλωστε είμαστε μια μικρή κοινωνία κι αυτό βοηθά στο γεγονός, πως γνωρίζει ο ένας τον άλλο και άρα, εκείνο που λείπει είναι η διαχείριση. Κι αυτό κάνω».

-Είστε ικανοποιημένος από την επικοινωνία και τη συνεργασία με τις ομάδες;

«Σε απόλυτο βαθμό. Είναι αλήθεια πως όταν κάποιος θέλει να πετύχει από τη μια, αλλά και να συνεργαστεί για το καλό του χώρου, θα πρέπει να βρεθεί στο… «πεζοδρόμιο». Κοντά στους πρωταγωνιστές και κοντά στα προβλήματα. Άλλωστε από τη φύση μου είμαι ένα άτομο, που μου άρεσε να συζητώ, να είμαι κοντά και φυσικά να συνεργάζομαι. Δίνουμε ως Ένωση σεβασμό και αναγνώριση στους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στους συλλόγους μας και θέλουμε στη συνέχεια να τα εισπράξουμε. Και από τη στιγμή που αυτό γίνεται, τότε δεν μπορεί παρά να αισθάνομαι ικανοποιημένος».

-Είναι δύσκολη η διοίκηση της Ένωσης;

«Όλα έχουν τις δυσκολίες τους. Τίποτε δεν είναι απλό κι εύκολο. Όμως από τη στιγμή που θέλεις το καλό, την ανάπτυξη αλλά και η επόμενη μέρα να έχει προοπτικές  και να κοιτάξεις μόνον μπροστά, τότε κάνεις τα δύσκολα… εύκολα.  Η Ένωση είναι κοντά στις ομάδες και τις υποστηρίζει με κάθε τρόπο, διότι τους θέλει όλους χαρούμενους, αλλά και γιατί θέλει τα πρωταθλήματά της, να διεξάγονται με καθαρούς  όρους και με ποδοσφαιρική διαφάνεια».

-Παρατηρώ πως και σε επίπεδο υποδομών τα πράγματα βαίνουν καλώς. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και σε σας;

«Ακριβώς. Κι αυτό επιδιώκουμε από τη μεριά μας. Ενθαρρύνουμε κάθε νέα προσπάθεια που γίνεται στο επίπεδο αυτό και δίνουμε ευκαιρίες σε όλους να οργανωθούν όσο πιο καλά γίνεται. Για μας προέχει το παιδί, να στραφεί στον αθλητισμό και στα γήπεδα, διότι πιστεύουμε πως έτσι θα το αποτρέψουμε να ασχοληθεί με άλλα αντικείμενα που θα το οδηγήσουν σε άλλα περίεργα μονοπάτια. Ζητάμε από τις ομάδες συχνά – πυκνά να κοιτάζουν να βελτιώνουν τις συνθήκες υποδοχής, φιλοξενίας αλλά και εκπαίδευσης των μικρών, ούτως  ώστε απ’ αυτό το υγιές αυτό  κύτταρο να πάρουμε το μεγαλύτερο μερίδιο και να αναδείξουμε το ταλέντο της περιοχής μας».

-Με την αναστολή συμφωνείτε;

«Απόλυτα. Από την πρώτη στιγμή που είδαμε πως το πράγμα δεν πήγαινε στην κατεύθυνση που όλοι θέλαμε, πήραμε την πρωτοβουλία και πριν ακόμη πάρουμε την εντολή, να διακόψουμε το ροή των πρωταθλημάτων μας. Αυτό το κάναμε για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, που με κάθε τρόπο βρίσκονταν στα γήπεδα, είτε παίζοντας είτε παρακολουθώντας. Κι επειδή τα περισσότερα γήπεδα, δεν πληρούν τις προδιαγραφές , αλλά έχουν μια συρμάτινη περίφραξη, με αποτέλεσμα να γίνεται συγχρωτισμός, αποφασίσαμε για το καλό όλων να αναστείλουμε πρώτοι τα πρωταθλήματα μας. Τώρα αν καταφέρναμε να τα ανοίγαμε και πρώτοι θα ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι (γέλια)».

-Αν δοθεί το πράσινο φως από την πολιτεία είστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση;

«Εννοείται πως ναι. Πάντα είμαστε σε ετοιμότητα και πάντα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με τους φορείς, όσο και με τα σωματεία μας. Είναι μια υποχρέωση ηθική αλλά και ουσιαστική. Θέλουμε να ανοίξουν τα γήπεδα και για ένα επίσης λόγο. Για να μπορέσει όλος ο κόσμος να βγει να αθληθεί, να βρεθεί κοντά στο αγαπημένο του άθλημα και κυρίως να αρχίζει να ζωντανεύει και ο Νομός μας. Όχι μόνον ποδοσφαιρικά αλλά και κοινωνικά. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά».

ΠΗΓΗ: sportime.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή