Φούσεκ: "FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020"

Print Friendly, PDF & Email

Προειδοποιήσεις αναφορικά με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ έστειλε ο εκπρόσωπος της UEFA και της FIFA, Πετρ Φούσεκ, κατά την τοποθέτησή του στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο Φούσεκ υπενθύμισε την περίπτωση του 2006 όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ και πρόσθεσε πως οι ποδοσφαιρικές αρχές παρακολουθούν στενά περιπτώσεις που παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο, όπως για παράδειγμα σε μία πιθανή αλλαγή στο εκλογικό σύστημα χωρίς να έχει συμφωνήσει η Ομοσπονδία.

«Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά το αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους» είπε αρχικά ο Φούσεκ και επανέλαβε ότι η Επιτροπεία αποχωρεί στα τέλη Ιουλίου:

«Η Επιτροπεία δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει αυτό, ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ».

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης για εκλογές το φθινόπωρο, ο Φούσεκ είπε: «Ακούγονται πολλά για το καταστατικό, πάρα πολλά είναι αμιγώς νομικά. Όπως είπε ο πρόεδρος, το βασικό επιχείρημα ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικό και αφορούσε το ποδόσφαιρο και την έναρξη της νέας περιόδου. Αυτό αφορούσε επίσης και τη προετοιμασία για τη νέα περίοδο και το σχηματισμό της νέας ΚΕΔ.

Σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες. Η FIFA και η UEFA προσπάθησε να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν από το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αυτό όμως, γίνεται με σεβασμό στον αθλητικό νόμο στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργεί και η ΕΠΟ και όλοι».