Η ακριβή δικαιοσύνη της ΕΠΟ: Ο πίνακας με τα τέλη λειτουργίας και τα παραβολά που καθιστούν “ασύμφορη” την προσφυγή στα όργανά της!

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΟ, οπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα, που φέρνει στη δημοσιότητα το SoccerPlus, έχει μετατρέψει το συνταγματικό δικάιωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη σε “ακριβό σπορ”.

Όπως θα δείτε μαζί με το παράβολο, για την προσφυγή στα δικαστικά όργανα της ομοσπονδίας πρέπει να καταβάλλονται τα τέλη λειτουργίας. Πρόκειται για ένα παλαιό “εφεύρημα” ώστε να εισρέουν έυκολα χρήματα στο ταμείο της ΕΠΟ, τα οποία σε αντίθεση με τα παράβολα, δεν επιστρέφονται εφόσον ο αιτών κερδίσει το δικαστήριο.

Τα τέλη λειτουργίας είναι κατά κανόνα υψηλότερα από τα παράβολα.

Η “ακριβή δικαιοσύνη” της ΕΠΟ, όπως προκύπτει, από τον πίνακα, μπορεί να ερμηνευθεί ότι έχει συγκεκριμένη στόχευση: Να αποθαρρύνει λόγω του υψηλού κόστους παραβόλων την προσφυγή στα δικαστικά της όργανα συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι ποδοσφαιριστές και μειώσει την πιθανότητα για συγκεκριμένες διαφορές όπως οι εκλογές των ποδοσφαιρικών ενώσεων και της ίδια της ομοσπονδίας.

Το πιο ακριβό παράβολο συν τα τέλη λειτουργίας, αφορά προσφυγή για τις εκλογές και είναι 3.000 ευρώ είτε προέρχεται από φυσικό πρόσωπο, είτε προέρχεται από νομικό πρόσωπο. Υπάρχει δηλαδή εξομοίωση, αντί αναλογικότητας.

Για να προσφύγει ένα ποδοσφαιτιστής της Σούπερ Λιγκ 1 στο διαιτητικό δικαστήριο πληρώνει 1000 ευρώ, η ΠΑΕ της ίδιας κατηγορίας  πληρώνει 2000 και τα ερασιτεχνικά σωματεία 800.

Την ίδια στιγμή το παράβολο στο ΑΣΕΑΔ είναι 30 ευρώ.

Με μια απλή ανάφνωαη καταλαβαίνει κανείς γιατί η ΕΠΟ το 2021 εισέπραξε περισσότερα από τα τέλη λειτουργίας και τα παράβολα από ότι από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες…

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΠΟ εισπράττει περισσότερα χρήματα από τα παράβολα παρά από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή