"Επικοινώνησα με τη FIFA για τον Αρη, το πρόβλημα υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας"

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε για τον αποκλεισμό μεταγραφών που έχει επιβληθεί στον Άρη από τη FIFA για οφειλές της παλιάς ΠΑΕ. Φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε πως έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και ήρθε σε επαφή προσωπικά ο ίδιος με τη FIFA.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 FM

«Δέχομαι σωρηδόν μηνύματα από φίλους του Άρη και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Άρης έχει σε βάρος του μια σειρά από αποφάσεις δικαστικές της ΦΙΦΑ, αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διότι όπως γνωρίζετε η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα στα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα διεθνών οργανισμών όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά όμως εγώ προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, συντάξαμε μια επιστολή νομική η οποία διευκολύνει τον Άρη ούτως ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην καταλαμβάνουν αλλά να ισχύουν μόνο για το μέλλον. Η επιστολή έχει σταλεί δια του υπουργείου Αθλητισμού στη ΦΙΦΑ. Εγώ προσωπικά είχα επικοινωνία με τη ΦΙΦΑ έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη. Να μην υπάρξει δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών και να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του.

Είμαστε πάνω από το πρόβλημα, δυστυχώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας επειδή είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο που μπορούμε θα γίνει απολύτως ό,τι είναι δυνατό και εγώ έχω κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα συνεχίσω να το πράττω».

Καμία δημοσίευση για προβολή