Κλάτενμπεργκ: Παίκτης του ΠΑΟ "μπλόκαρε" τις γραμμές του VAR - Σωστά δε μέτρησε το γκολ του Μαουρίσιο (vid)

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν σοβαρά περιστατικά στα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής, στα οποία θα μπορούσε να γίνει ανάλυση για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ετσι λοιπόν το βίντεο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ αυτή τη φορά είχε διάρκεια μόλις 1:22’ και επικεντρώθηκε στη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο. Αντίθετα, δεν συμπεριλαμβάνει καμία επίμαχη φάση από το ματς Ολυμπιακός – Αρης, όπου οι “ερυθρόλευκοι” μέσω του προέδρου τους, Βαγγέλη Μαρινάκη επιτέθηκαν στον διαιτητή Σιδηρόπουλο, τουλάχιστον με βάση τα όσα αναφέρει ο διεθνής ρέφερι στο φύλλο αγώνα.

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε στην τετράλεπτη καθυστέρηση που υπήρξε στην εξέταση της φάσης από την ομάδα VAR (Ευαγγέλου, Απτόσογλου), τονίζοντας πως αυτή οφείλονταν στο γεγονός ότι ένας επιτιθέμενος του Παναθηναϊκού κάλυπτε τον προτελευταίο αμυντικό του Παναιτωλικού και ως εκ τούτου ο VAR δεν είχε ξεκάθαρο σημείο αναφοράς για να εφαρμόσει την τρισδιάστατη τεχνολογία.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ τόνισε πως ο VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες, αλλά καμία δεν του έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσει την τεχνολογία γραμμής. Κατόπιν τούτων η ομάδα VAR κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής είχε κάνει λάθος στην υπόδειξή του για οφσάιντ.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό οι αξιωματούχοι του αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR, ακριβώς γιατί μπορεί να συμβούν και τέτοια περιστατικά. Στην ουσία της φάσης, δηλαδή στην υπόδειξη του οφσάιντ, η ΚΕΔ συμφωνεί με τον βοηθό και τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Καμία δημοσίευση για προβολή