Master Ref: “Η χειρότερη διαιτησία ξένου διαιτητή στην Ελλάδα”

Print Friendly, PDF & Email

Ως την χειρότερη διαιτησία ξένου διαιτητή στην Ελλάδα χαρακτήρισε αυτή του Νάιχαους ο κριτής του Master Ref, Ναούμ Μιντιούρης, κάνοντας λόγο για πολλές σημαντικές και λάθος αποφάσεις, όπως το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Άρη, το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του αγώνα και τη μη αποβολή του Αουγκούστο.

Μέσω VAR αποδόθηκε δικαιοσύνη στον αγώνα Λαμία – Ολυμπιακός, για τις δύο περιπτώσεις πέναλτι, αλλά και στην τελευταία φάση του αγώνα Απόλλωνα – ΑΕΚ, όπου αν καταλογιζόταν πέναλτι, υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Ο Ηρακλής Τσίκινης συμφώνησε με τον Παπαδόπουλο για την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εξέφρασε όμως την απορία του για την αρχική του απόφαση να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αναλυτικά

Αγώνας: ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-1 Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος

Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Πολύ καλή διαιτησία. Στο παιχνίδι μεταξύ Λάρισας και ΟΦΗ δεν υπήρξαν δύσκολες φάσεις. Ο διαιτητής όμως έτρεξε πολύ, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν έδωσε δικαίωμα για διαμαρτυρία σε καμία από τις δύο ομάδες.

Βαθμολογία: 8.30

 

Αγώνας: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Διαιτητής VAR: Ρούπερτι

Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 29′ δίνεται σωστά πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για χέρι του Σάλιακα, που είναι σε έκταση, σε κεφαλιά του Μακέντα. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα τιωρείται με κόκκινη κάρτα. Η κάρτα ήταν σοβαρό λάθος και απορώ πως ένας διεθνής διαιτητής όπως είναι ο Παπαδόπουλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει πότε είναι κόκκινη και πότε κίτρινη κάρτα. Είχαμε παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής έκανε on field review και διόρθωσε το σημαντικό του λάθος, παίρνοντας πίσω την κόκκινη κάρτα και δείχνοντας κίτρινη.

Κατά τα άλλα ήταν καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου, αν εξαιρέσουμε το σοβαρό λάθος της κάρτας, είχε πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς και με το VAR.

Βαθμολογία: 7.90

 

Αγώνας: Λαμία – Ολυμπιακός 0-6 Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 60′ υπάρχει χέρι του Ρατζέλοβιτς το οποίο ναι μεν είναι χωρίς πρόθεση, αλλά δεν βρίσκεται σε φυσική θέση. Η φάση γίνεται μπροστά στον διαιτητή, ο οποίος παραδόξως αφήνει τη φάση να εξελιχθεί. Στη συνέχεια τον καλεί ο VAR Κουμπαράκης και αφού βλέπει την φάση, διορθώνει την αρχική του απόφαση, καταλογίζοντας παράβαση πέναλτι υπέρ της Λαμίας. Στην εκτέλεση του πέναλτι υπάρχει αρχικά επανάληψη, γιατί πριν την εκτέλεσή του μπήκαν πολλοί ποδοσφαιριστές εντός περιοχής, ενώ στη συνέχεια σωστά δόθηκε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για διπλό παίξιμο του ίδιου ποδοσφαιριστή (αν μετά την εκτέλεση πέναλτι η μπάλα πάει στο δοκάρι και ξαναπαιχτεί από τον εκτελεστή υπάρχει έμμεσο).

Στο 78′ ο Ρατζέλοβιτς προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Σαραμαντά, ο αμυντικός της Λαμίας σταματάει την μπάλα με το δεξί του χέρι, χωρίς ο βοηθός ο οποίος είναι μπροστά, αλλά και ο Βάτσιος, ο οποίος έχει σχετικά καλό οπτικό πεδίο, να δουν την παράβαση, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί. Στη συνέχεια ο VAR καλεί τον διαιτητή και διορθώνει την αρχική απόφασή του, καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Σωστά έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Λαμίας και τον απέβαλλε.

Έγιναν δύο σοβαρά λάθη από τον διαιτητή Βάτσιο, τα οποία ευτυχώς διορθώθηκαν από το VAR.

Βαθμολογία: 7.70

 

Αγώνας: Άρης – ΠΑΟΚ 1-0 Διαιτητής: Νάιχαους, Διαιτητής VAR: Ρούπερτι

Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 37′ ο Μπερτόλιο μπαίνοντας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, προσπαθεί να περάσει τον Πασχαλάκη, ο οποίος πέφτει και αποκρούει την μπάλα. Ο διαιτητής σχετικά σε καλή θέση σφυρίζει πέναλτι υπέρ του Άρη. Στη συνέχεια περιμένει να ενημερωθεί και από το VAR, ο οποίος παραδόξως επιβεβαιώνει την λάθος απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι. Πρόκειται για μία δύσκολη φάση και όφειλε ο ίδιος ο Νάιχαους να δει το VAR, διότι η απόφαση του είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική.

Στο 56′ σε μία φάση που έγινε στο κέντρο του γηπέδου ο Αουγκούστου κάνει κίνηση με τον αγκώνα του στο κεφάλι του Μάνου, χωρίς να έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα. Ο διαιτητής σωστά σφυρίζει την παράβαση, χωρίς να δείξει όμως κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη για τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ο VAR και πάλι δεν τον φώναξε να δει την φάση.

Στο 59′ ο α’ βοηθός σημειώνει οφσάιντ τον Μπερτόλιο ο οποίος είναι σε κανονική θέση, σταματώντας την επίθεση του Άρη.

Στο 71′ ο Τζόλης εβρισκόμενος εντός της περιοχής του Άρη μαζί με δύο αμυντικούς, οι οποίοι προσπαθούν να τον ανακόψουν, βρίσκεται στο έδαφος χωρίς ο Σούντγκρεν να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής αρχικά σφυρίζει παράβαση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια περιμένει να επιβεβαιώσει την απόφασή του ο VAR, ο οποίος αυτήν τη φορά τον καλεί να δει ο ίδιος την φάση. Ο διαιτητής ελέγχει την φάση στην τελευταία εξέλιξή της χωρίς να ζητήσει να δει από τον VAR την έναρξη της φάσης, όπου ενδεχομένως υπήρξε παράβαση. Έπειτα διαπιστώνει πως ο Τζόλης έπεσε μόνος του, κάνοντας θέατρο και παίρνει πίσω την αρχική λάθος απόφασή του και συνεχίζει την φάση με κόρνερ, χωρίς να δείξει κίτρινη κάρτα στον Τζόλη για θέατρο.

Στο 90+8′ σε σέντρα που γίνεται στη περιοχή του Άρη, ο τερματοφύλακάς του χάνει την μπάλα και ενώ αυτή κατευθύνεται προς τον Τζόλη, ο Μπαγκαλιάνης απλώνει το χέρι του και σταματάει την πορεία της μπάλας. Ο διαιτητής ενώ βλέπει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαμαρτύρονται, αποφασίζει να σφυρίξει το τέλος του αγώνα. Υπάρχει πέναλτι στη περίπτωση αυτή για χέρι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής. Θα μπορούσε εφόσον ενημερωνόταν από το VAR να ενημερώσει το διαιτητή ότι υπάρχει παράβαση πέναλτι, να ακυρώσει το σφύριγμα της λήξης, να δοθεί το πέναλτι, να εκτελεστεί και κατόπιν να σφυρίξει την λήξη του αγώνα. Παρόμοιες φάσεις έχουν υπάρξει στα ευρωπαϊκά γήπεδα και πιο συγκεκριμένα πριν ένα μήνα στο παιχνίδι Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου το αποτέλεσμα ήταν 2-2, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη, ενημερώθηκε πως στην τελευταία φάση υπάρχει πέναλτι, το καταλόγισε και ύστερα έληξε ο αγώνας, ενώ πριν ενάμιση χρόνο στο Μάιντζ – Φράιμπουργκ έγινε παρόμοια φάση στο τέλος του ημιχρόνου.

Η χειρότερη διαιτησία ξένου διαιτητή στην Ελλάδα, παρά την εμπειρία του.

Βαθμολογία: 6.00

 

Αγώνας: Βόλος – Παναιτωλικός 0-0 Διαιτητής: Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας

Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 28′ δίνεται δεύτερη κίτρινη στον Τζανακάκη για φάουλ στον Ουάρντα, ο οποίος έβγαινε σε αντεπίθεση. Σωστά ο Φωτιάς έδειξε την δεύτερη κίτρινη, άρα κόκκινη. Το μόνο θέμα σε αυτή τη φάση είναι πως ο διαιτητής καθυστέρησε για να σφυρίξει την παράβαση. Προφανώς περίμενε κάποια επιβεβαίωση από τους βοηθούς για την ύπαρξη φάουλ, το οποίο ήταν ξεκάθαρο.

Στο 30′ σωστά δεν δίνεται πέναλτι στον Ουάρντα. Ο αμυντικός του Παναιτωλικού βρίσκει καθαρά την μπάλα.

Στο 45′ υπάρχει μία ανατροπή που δεν δίνεται στον Μαρτίνες. Η φάση ξέφυγε από το οπτικό πεδίο του διαιτητή. Υπάρχει χαμηλά παράβαση και κακώς δεν παρενέβη ο VAR για να ελεγχθεί η φάση.

Στο 58′ σωστά δίνεται πέναλτι υπέρ του Βόλου. Υπάρχει καθαρή παράβαση. Μοναδικός ενδοιασμός αν έπρεπε να δοθεί επανάληψη, αν ο τερματοφύλακας δεν πατούσε την γραμμή όπως οφείλει. Την ευθύνη για αυτό την έχει ο βοηθός και όχι ο διαιτητής.

Στο 90+3′ υπάρχει τράβηγμα και ανατροπή που δεν καταλογίστηκε. Έχει γίνει ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι που δεν την δίνει ο διαιτητής, αλλά στον έλεγχο της φάσης από τους VAR διαπιστώθηκε οφσάιντ το οποίο προηγείται του πέναλτι. Ο διαιτητής από την πλευρά του έχει κάνει λάθος.

Βαθμολογία: 7.90

 

Αγώνας: Απόλλων – ΑΕΚ 3-4 Διαιτητής: Γκορτσίλας, Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου

Κριτής: Κώστας Ακρίδας 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, 90’+5΄ κι ενώ το σκορ είναι 3-4, έγινε σέντρα στη περιοχή της ΑΕΚ, με τον βοηθό Κολοσιώνη να υποδεικνύει ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα σε θέση οφσάιντ και τον διαιτητή να μην το βλέπει, ενώ όφειλε. Η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο χέρι του Παουλίνιο, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, αφού δεν είχε δει το σηκωμένο σημαιάκι του βοηθού του. Ευτυχώς υπήρχε το VAR, όπου ελέγχθηκε η φάση και δόθηκε το οφσάιντ που είχε προηγηθεί.

Καλή διαιτησία με εξαίρεση την τελευταία φάση, όπου δεν επιτρέπεται να μην βλέπει τον βοηθό του.

Βαθμολογία: 7.90

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή