Νεοφυτίδης: ''Από πού ως που υφίσταται πρόταση για αποκοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών''

Print Friendly, PDF & Email

O Σπύρος Νεοφυτίδης, αντιπρόεδρος της FIFPro, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, μίλησε στο ”OPEN” στην αθλητική εκπομπή «Ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν» και αναφέρθηκε στην πρόταση της Super League 1 για μειώσεις στο ετήσιο ποσό του συμβολαίου των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω αν κουρευτήκατε στην Ελλάδα, εμάς στην Κύπρο μας κουρέψανε και γνωρίζουμε τι εστί κούρεμα. Καμία εταιρία και καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει προτείνει αποκοπές της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους από το 2019. Από πού ως που υφίσταται αυτή η πρόταση για να φέρει πάνω στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών αποκοπές.

Δεν μιλάμε για ανωτέρω βία, για ανωτέρα βία θα μιλάμε αν και εφόσον σταματήσει το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι παραδεκτό και κατανοητό από όλους τους ποδοσφαιριστές. Να συζητήσουμε ναι για τις πιθανόν οποιεσδήποτε αποκοπές, θα πρέπει όμως να μας αποδείξουν ποια θα είναι η ζημιά και ποιο θα είναι το ύψος της από τις 15 Μαρτίου και μετά που υπάρχει το πρόβλημα.

Η πρόταση για αποκοπές στο ετήσιο συμβόλαιο έγινε ή δεν έγινε;

Ποια είναι αυτή η ζημιά, όλοι λένε για ζημιά αλλά κανένας δεν καταθέτει στοιχεία για τη ζημιά. Έχετε στοιχεία; Οι ποδοσφαιριστές είναι πρόθυμοι να κατανοήσουν. Πως να μεταφράσουμε την πρόταση που έγινε που αντιστοιχεί στο 83% (για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) όταν λέτε ότι δεν γνωρίζετε τη ζημιά. Πως είναι δυνατόν να κάνετε πρόταση για περικοπές όταν δεν γνωρίζετε τη ζημιά.

Περιμένετε οι ποδοσφαιριστές που έχουν το νόμιμο συμβόλαιο τους, που είναι υποχρέωση δική σας να ανταποκριθείτε, να σας κάνουν πρόταση πάνω στη ζημιά που εσείς λέτε ότι έχετε αλλά δεν ξέρετε ποια είναι;» είπε απευθυνόμενος στον Λεωνίδα Λεουτσάκο.