Ο Κλάτενμπεργκ, οι (τηλε)κριτικοί και η διαιτησία που βγαίνει από την κρύπτη της

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

O Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι ο πρώτος που έσπασε το «νόμο της σιωπής» στη διαιτησία σχολιάζοντας δημόσια (διαδικτυακά) κάθε εβδομάδα τις επίμαχες αποφάσεις των διαιτητών και δημοσιοποιώντας τους διαλόγους που γίνονται μεταξύ του διαιτητή και των VAR.

O νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, δε φοβάται να πάρει θέση, να «εκθέσει» και να «εκτεθεί», να επισημάνει τις λάθος και τις σωστές αποφάσεις και εν πάση περιπτώσει να μιλήσει, ως καθ’ ύλην αρμόδιος της επίσημος εκφραστής της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για φάσεις και αποφάσεις, που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης.

Η ρηξικέλευθη τακτική του Κλέτενμπεργκ, με αφορμή τη θέση που πήρε για τις αποφάσεις του Ζαχαριάδη στον αγώνα Παναιτωλικός – ΑΕΚ σε δύο φάσεις με πρωταγωνιστές τους Ινσούα και Καρασαλίδη, προκάλεσε τις αντιδράσεις των (τηλε)κριτικών διαιτησίας.

Ο συνεργάτης μας στο «Master Ref», Ηρακλής Τσίκινης, που πέρυσι ήταν στο MEGA, τον επέκρινε ότι «φτιάχνει δικούς του κανονισμούς», ο Παναγιώτης Βαρούχας, που εμφανίζεται στην ΕΡΤ είπε ότι ο Κλάτενμπεργκ «νομίζει ότι είμαστε από το Μπαγκλαντές», ενώ ο Τάσος Κάκος από το Open αναρωτήθηκε αν ο Κλάτενμπεργκ «μας θεωρεί ιθαγενείς».

Πιθανόν αυτή η αντιπαράθεση να συνεχιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι καλοδεχούμενα.

Το βασικό είναι ότι μετά από πολλά χρόνια η διαιτησία αποκτά επίσημη φωνή και βγαίνει από την κρύπτη της…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή