“Ο Κύρος Βασάρας έγραψε την βιογραφία του και συγκλονίζει – Στιγμές και γεγονότα που αποφάσισε να τα αποκαλύψει για πρώτη φορά.”

Print Friendly, PDF & Email

” “Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε τον δρόμο’’

  Πριν από χρόνια, όταν ήμουν εν ενεργεία διαιτητής και σε μία περίοδο όπου τα προβλήματα στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας ήταν πολλά και άλυτα-όπως άλλωστε μέχρι σήμερα-ένας άνθρωπος, όχι του αθλητισμού, μου είχε πει:’’ Ο Καρχηδόνιος στρατηλάτης Αννίβας, είχε πει πως, εάν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο’’.

Όχι μόνο με εντυπωσίασε, αλλά μου άνοιξε δρόμο στην σκέψη, στην ζωή και στην διαιτησία. Πάλεψα πολύ και εκτιμώ ότι κατάφερα να ανοίξω δρόμο στην διαιτησία. Το απολαμβάνω τόσα χρόνια στην Ρουμανία που με εμπιστεύθηκαν. Δεν ξέρω γιατί όχι στην Ελλάδα. Αλλά…μάλλον ξέρω.

Σε αυτό το βιβλίο της αυτοβιογραφίας μου αποκαλύπτω τα πάντα. Αυτά που θα ήθελε να μάθει ένας αναγνώστης φίλος του ποδοσφαίρου. Δεν έκρυψα τίποτα. Και επειδή στην Ελλάδα τα προβλήματα στην διαιτησία δεν λύθηκαν εδώ και δεκαετίες επειδή επικρατεί η πάγια άποψη ότι δεν υπάρχει δρόμος, σας λέω ευθέως μέσα και από αυτό το βιβλίο πως φτάνει να θέλεις να ανοίξεις τον δρόμο.

  Θα μάθετε τα πάντα για μένα. Εκτιμώ πως το οφείλω σε όλους εκείνους που παρακολούθησαν την πορεία μου. Γεγονότα και μυστικά που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Και για πρώτη φορά ίσως θα μάθει ο αναγνώστης  άγνωστες πτυχές των  μεγάλων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πορεύτηκα μαζί τους και τους έμαθα και από την καλή και την ανάποδη. Ποιος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την ματιά ενός διαιτητή. Ο Μέσι, ο Μπέκαμ, ο Ροναλντίνιο, ο Ρούνει και τόσοι άλλοι με τους οποίους συναντηθήκαμε στο χορτάρι. Του Καμπ Νου, του ΟλντΤράφφορντ, του Στάμφορντ Μπριτζ, του Μπερναμπέου.”

Περισσότερα στο https://kyrosvassaras.com/

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή