Ούτε επί Κουρίδη δεν γίνονταν αυτά: Πέρασαν σε άλλο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας την ασυλία των υπαλλήλων, κάτω από τη μύτη της Εκτελεστικής Επιτροπής!

Print Friendly, PDF & Email

 

Απίστευτα πράγματα, που δεν τολμούσαν να κάνουν ούτε στην ΕΠΟ της περιόδου 2012 – 2016, συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία από τον Μάρτιο του 2021 έως σήμερα (περίοδος Φιλιππούση).

Στις 2 Αυγούστου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, υπό τις αντιδράσεις προέδρων ΕΠΣ, που προήλθαν έπειτα από δημοσιέυματα του SoccerPlus, ανακοίνωσε ότι δεν πέρασε η διάταξη που εξαιρούσε όσους έχουν έμμισθη σχέση μαζί της από τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας.

Επρόκειτο για μια διάταξη που εισηγήθηκε η νομική υπηρεσία ενώ λίγες μόλις μέρες πριν είχε γίνει γνωστό ότι ο διευθυντής της, Ν. Μπάρτζης και ο εσωτερικός δικηγόρος, Β. Σαράκης,  τελούσαν υπό έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας για πράξεις ή παραλέιψεις τους από το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής!

Όμως, ενώ με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 2 Αυγούστου 2023, θα έπρεπε αναλογικά να αφαιρεθεί από όσες άλλες διατάξεις είχε προστεθεί η πρόβλεψη να μην εμπίπτουν οι υπάλληλοι και όσοι έχουν σχέση με την ΕΠΟ στις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας κάτι τέτοιο (με δόλο;) δεν συνέβη!

Το αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης (;) είναι ότι στο νέο Κώδικα Δεοντολογίας και ειδικότερα στο άρθρο 25 που αφορά τις “παραβάσεις καταστατικού – κανονισμών ΕΠΟ” έχει διαγραφεί η αναφορά ότι “το υπαλληλικό προσωπικό της ΕΠΟ και οποιοδήποτε πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα μετέχει στη δραστηριότητα της ΕΠΟ έχει την υποχρέωση να συμμορφώνεται με το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις εγκυκλίους της ΕΠΟ.”!

Με άλλα λόγια η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε να μην περάσει το άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά η νομική υπηρεσία το  πέρασε στο άρθρο… 25!

Επομένως, με βάση τη νέα διάταξη που… αφέθηκε… ξεχάστηκε και… παρέμεινε στο νέο Κώδικα Δεοντολογίας κατά παράβαση του πνεύματος της απόφασης που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 2/8/2023, οι υπάλληλοι της ΕΠΟ και όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε ιδιότητα στην ΕΠΟ -με εξαίρεση τα μέλη της διοίκησης και όσους ασκούν εν τοις πράγμασι διοίκηση- ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ!

Πρόκειται για πρωτοφανή στρέβλωση, που ούτε η ΕΠΟ του Κουρίδη δεν θα τολμούσε να κάνει!

Αφενός με τη διάταξη αυτή τίθεται θέμα αθώωσης των εσωτερικών δικηγόρων της ΕΠΟ Μπάρτζη και Σαράκη, για τους οποίους έχει κινηθεί ερευνητική διαδικασία από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφετέρου τέτοιες διατάξεις ασυλίας αποθρασύνουν το ΣΥΕΠΟ, που στέλνει επιστολές στους υπαλλήλους ζητώντας να μην συνεργάζονται με καταστατικά όργανα της ΕΠΟ όπως είναι η Επιτροπή Ελέγχου Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης προειδοποιεί με κυρώσεις όσους υπαλλήλους δεν πειθαρχήσουν!

Aκολουθεί η διάταξη του Κωδικα Δεοντολογίας που τροποποίησε η  επιλογής Φιλιππούση Διεύθυνση Νομικών Θεμάτων και ακριβώς από κάτω το νέο κείμενο, όπως πέρασε από την Εκτελεστική Επιτροπή και ισχύει, προφανώς χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς, ως -δυστυχώς- συμβαίνει συνήθως…

 

Διαβάστε ακόμα:

Επιχείρηση παραπλάνησης από το διευθυντήριο: Ανακοίνωσαν ότι δεν εμπίπτουν στον Κώδικα Δεοντολογίας ενώ τελούν υπό έρευνα! (έγγραφο)

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή