Περράκης: “Επιθυμία του Κλάτενμπεργκ η επαγγελματική διαιτησία – Πρέπει να φύγουμε απ’ το παρελθόν”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κώστας Περράκης, ένας από τους διαιτητές που θα είναι στον γκρουπ των επαγγελματιών που θα δημιουργήσει ο Κλάτενμπεργκ, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θ. Μπλούνα για το πώς αντιμετωπίζει το project της επαγγελματικής διαιτησίας, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ξέρουμε ότι είναι επιθυμία του Κλάτενμπεργκ η επαγγελματική διαιτησία. Το θέλει και το έχει ζητήσει. Μας έχει πει ότι έτσι δούλευε κι αυτός στην Αγγλία. Θα πρέπει οι διαιτητές να λειτουργούν ως επαγγελματίες και όχι ως ερασιτέχνες, όπως γίνεται και με τους ποδοσφαιριστές. Θ’ άνεβει το επίπεδο της διαιτησίας. Θα δουλεύουμε υπό άλλες συνθήκες. Είμαστε, ως διαιτητές, έτοιμοι γι’ αυτό το βήμα. Πρέπει ν’ αποκατασταθεί η αξιοπιστία της διαιτησίας και να φύγει η καχυποψία. Είμαστε νέοι, θέλουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, χωρίς να υπάρχει προκατάληψη και αρνητικά σχόλια. Πρέπει να φύγουμε από το παρελθόν. Η ΚΕΔ κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, προσπαθεί πολύ.

Δεν ξέρω γιατί σταμάτησε η κριτική των αποφάσεων των δαιτητών από τον Κλάτενμπεργκ. Βοηθούσε στη διαφάνεια του ποδοσφαίρου.

Ένα από τα αρνητικά στη διαιτησία είναι η καθυστέρηση στις πληρωμές. Δεν μας αρέσει που έρχονται ξένοι διαιτητές. Κι αυτοί κάνουν λάθη, αλλά δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Η φάση του πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου ήταν πολύ δύσκολη για το διαιτητή σε κανονική ροή αγώνα. Δεν θέλω να πάρω θέση για το αν ήταν ή όχι πέναλτι. Υπάρχουν δύο διαιτητές, ο πρώτος διαιτητής και ο VAR, που πήραν θέση. Πάντως, επειδή άκουσα και τον Μανούχο (μίλησε επίσης στην ΕΡΑ Σπορ), όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή να αιμορραγεί δεν γίνεται να μην δοθεί παράβαση. Αυτή είναι η οδηγία της UEFA.”

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή