Προηγήθηκε… handball στα δύο γκολ του Ελ Αραμπί – Σωστά τα πέναλτι υπέρ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Σωστά δεν μέτρησαν τα δύο γκολ του Ελ Αραμπί στον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ, αφού πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, παίκτες του Ολυμπιακού είχαν παίξει την μπάλα με το χέρι, υποστηρίζει ο κριτής του Master Ref, Kώστας Ακρίδας.

Σωστά τα πέναλτι σε “Απόστολος Νικολαϊδης” και Τούμπα, σύμφωνα με τους Ναούμ Μιντιούρη και Ηρακλή Τσίκινη.

Η διαφορά είναι ότι οι αλλαδαποί διαιτητές που ήταν σε “Γ. Καραϊσκάκης” και “Απ. Νικολαϊδης”, πήραν αρχικά λάθος αποφάσεις τις οποίες διόρθωσαν κάνοντας on field review, ενώ στην περίπτωση του ΠΑΟΚ ο διαιτητής Διαμαντόπουλος αποφάσισε εξ’ αρχής σωστά και η ορθότητα της απόφασής του επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Ακολουθεί η κριτική των αποφάσεων των διαιτητών στα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Super League 1.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ: 0-2, Διαιτητής: GUSTAVO, VAR: NOBRE, Κριτής: Ακρίδας

Στο 48′ ο Εντιαγέ στέλνει την μπάλα με σέντρα προς συμπαίκτη του που βρίσκεται στην περιοχή του Αστέρα. Ο Καστάνιο που τον μαρκάρει διώχνει την μπάλα. Δεν υπάρχει στη συνέχεια τέτοια επαφή με το πόδι του επιτιθέμενου, που να δικαιολογεί πέναλτι. Σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση.

Στο 78′ ο Αστέρας εκτελεί φάουλ. Καθώς η μπάλα κατευθύνεται στην περιοχή του Άρη ο Καμαρά φαίνεται να τραβάει από το χέρι τον Ιγκλέσιας, που πέφτει στο έδαφος. Στη συνέχεια σηκώνεται και καταφέρνει να σουτάρει. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση δικαιολογείται ο καταλογισμός πέναλτι. Σωστά άφησε το παιχνίδι ο διαιτητής.

Έδειξε οκτώ κίτρινες κάρτες, κάτι που σημαίνει ότι φοβήθηκε το παιχνίδι και είχε ως αποτέλεσμα να μην το αφήνει να εξελιχθεί. Άψογος στην εφαρμογή κανονισμών.

Βαθμολογία: 8,2

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ: 0-0, Διαιτητής: ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ, VAR: ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Κριτής: Τσίκινης

Στο 21′ ο Παναιτωλικός εκτελεί φάουλ, η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή του Βόλου, ο Καρέλης πέφτει στο έδαφος, μετά από τράβηγμα της φανέλας του από τον Άλχο. Ο διαιτητής δεν καταλογίζει παράβαση, η φάση ελέγχεται από το VAR, που συμφωνεί με το διαιτητή. Υπήρξε κράτημα αλλά δεν με έπεισε ότι ήταν τέτοιο που να δικαιολογεί τον καταλογισμό πέναλτι.

Στο 90’+6′ ο Φερνάντες είδε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία. Σωστή η απόφαση του διαιτητή.

Καλό ο διαιτητής στο δεύτερο παιχνίδι του στη Super League 1. Έτρεξε αρκετά και ήταν σε γενικές γραμμές σωστός στον πειθαρχικό τομέα.

Βαθμολογία: 8,2

Π.Α.Ο.Κ. – ΙΩΝΙΚΟΣ: 1-1, Διαιτητής: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, VAR: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ, Κριτής: Τσίκινης

Στο 1′ ο Τσόλακ σουτάρει, η μπάλα σταματάει στο σώμα του Μύγα που βρίσκεται στη γραμμή του γκολ. Ο διαιτητής αρχικά και ο VAR στη συνέχεια συμφωνούν ότι δεν υπάρχει παράβαση για χέρι, επειδή και τα δύο χέρια ήταν κωλυμένα στο σώμα του.

Στο 30′ ο Μιχαηλίδης δέχεται την μπάλα στην περιοχή του Ιωνικού, ο Μύγας που βρίσκεται πίσω του, τον λακτίζει. Ο διαιτητής καταλογίζει αμέσως πέναλτι και η ορθότητα της απόφασής του επιβεβαιώνεται από το VAR.

Σωστές και οι δύο αρχικές αποφάσεις του διαιτητή. Καλό στον πειθαρχικό τομέα.

Βαθμολογία: 8,2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΟΦΗ: 2-0, Διαιτητής: EKBERG, VAR: STOYANOV, Κριτής: Ακρίδας

Στο 13′ ο Ελ Αραμπί στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, χρησιμοποιώντας τα χέρια του για να την κοντρολάρει. Ο διαιτητής αρχικά μετράει το γκολ. Ο VAR τον καλεί να ξαναδεί τη φάση. Αφού τη βλέπει στο μόνιτορ, ο διαιτητής σωστά αλλάζει απόφαση και καταλογίζει επιθετικό φάουλ.

Στο 16′ έπειτα από σέντρα του ΟΦΗ στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα χτυπάει αρχικά στο πόδι και μετά στο χέρι αμυνόμενου. Δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 65′ ο Ελ Αραμπί στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο VAR ζητεί από το διαιτητή να πάει στο μόνιτορ και να ξαναδεί τη φάση. Στη συνέχεια ο διαιτητής αλλάζει απόφαση και καταλογίζει επιθετικό φάουλ στο Μασούρα ο οποίος χρησιμοποίησε τα χέρια του για να κοντρολάρει την μπάλα πριν πασάρει στον Ελ Αραμπί.

Στο 70′ ο διαιτητής αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα το Γιαννούλη για αναττροπή του Μασούρα λίγο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ. Σωστή η απόφαση, επειδή είναι ο τελευταίος αμυνόμενος.

Βαθμολογία: 8,1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ: 3-0, Διαιτητής: NOBRE, VAR: GUSTAVO, Κριτής: Μιντιούρης 

Στο 13′ ο Αλεξανδρόπουλος βρίσκεται στην περιοχή της ΑΕΚ και μόλις σεντράρει, ο Ρότα με προβολή τον λακτίζει λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Ο διαιτητής αρχικά δεν καταλογίζει παράβαση. Στη συνέχεια ο VAR τον καλεί να επανεξετάσει τη φάση. Ο διαιτητής αλλάζει απόφαση και σωστά καταλογίζει πέναλτι, διότι υπήρξε πατάβαση από τον παίκτη της ΑΕΚ.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία.

Βαθμολογία: 8,1

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή