Σκάνδαλο στη Γερμανία: Καλόγριες “νοίκιαζαν” ορφανά αγόρια σε επιχειρηματίες και ιερείς για όργια

Print Friendly, PDF & Email

Μια σοκαριστική έκθεση είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, σχετικά με μοναχές στη Γερμανία που ανάγκαζαν ορφανά αγόρια να κακοποιούνται σεξουαλικά από επιχειρηματίες και ιερείς στην καθολική Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας.

Η έκθεση συντάχθηκε μετά από αγωγή που κατατέθηκε κατά του Τάγματος των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή από τα θύματα κακοποίησης.

Η αγωγή με επικεφαλής το 63χρονο θύμα Karl Haucke περιλαμβάνει επίσης 15 άλλα πρώην ορφανά που ζήτησαν από την Αρχιεπισκοπή Κολωνίας να πραγματοποιήσει λεπτομερή έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη φρικτή μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης από τα νεαρά αγόρια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους με τις μοναχές.

Το Daily Beast αποκαλύπτει ότι οι λεπτομέρειες που περιγράφονται στις αναφορές ήταν τόσο φρικιαστικές που ο Αρχιεπίσκοπος Reiner Maria Woelki αρνήθηκε να τις δημοσιοποιήσει. Αργότερα ζήτησε από τους δημοσιογράφους να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας πριν αποκτήσουν πρόσβαση στην έκθεση.

Οι καλόγριες στο Τάγμα των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή “πουλούσαν” ή “δάνειζαν” τα ορφανά για εβδομάδες για να καλύψουν τις σεξουαλικές ανάγκες ιερέων και επιχειρηματιών. Το Daily Beast αναφέρει επίσης ότι ορισμένα από τα θύματα είχαν υποχρεωθεί να γίνουν “σκλάβοι του σεξ”.

Ένα θύμα, ενήλικος πλέον, μίλησε για τις φρικαλεότητες που υπέστη ως νεαρό αγόρι, αποκαλύπτοντας ότι κακοποιούνταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μεταξύ των ηλικιών 11 και 14, συχνά από περισσότερους από έναν ιερέα. “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τι μας έκανε. Και δεν σταμάτησε στον σωματικό πόνο. Μας ταπείνωναν”, είπε.

Ένα άλλο θύμα ισχυρίστηκε ότι οι μοναχές τους επισκέπτονταν στους κοιτώνες και μετά τη χρήση ναρκωτικών που τους έδιναν οι ίδιες, παρέδιδαν τα αγόρια στα διαμερίσματα των κακοποιών τους.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή