Θάνος: "Έναν καλό διαιτητή το VAR τον βοηθάει, έναν κακό διαιτητή τον ξεβρακώνει"

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διαιτητής Super League, Δημήτρης Θάνος, που ήταν στον πίνακα από στη σεζόν 2010-11 έως το 2018 μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στον Άγγελο Στίμο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την αποχώρησή του: Δεν τράβαγα. Δεν υπήρχε νόημα να κρατάω θέση αφού δεν είμαι αυτό που θέλω. Δεν έγινα διεθνής κι αυτό έπαιξε το ρόλο του.

Για την πίεση που ασκείται στους διαιτητές: Μάθαινα (σ.σ. από τα ΜΜΕ) πράγματα για μένα που δεν τα ήξερα! Ο διαιτητής θα πρέπει να είναι στο διάστημα και να προσγειώνεται στο γήπεδο με διαστημόπλοιο την ώρα του αγώνα. Η έλευση των ξένων ήταν ένα μέτρο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κάνουν στη ζωή τους. Μακάρι ο Κλάτενμπεργκ να τα καταφέρει. Να φέρει νέα ήθη, όπως η επαγγελματική διαιτησία.

Για το VAR: Όταν το VAR ήρθε στην Ελλάδα ήταν σαν αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι λόγω της απουσίας της γραμμής offside. Τώρα είναι εντάξει. Έναν καλό διαιτητή το VAR τον βοηθάει. Έναν κακό διαιτητή τον ξεβρακώνει. Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν η αποβολή λάθος ποδοσφαιριστή σε αγώνα Απόλλων Σμ. – Λεβαδειακού. Αν υπήρχε VAR θα είχε αποφευχθεί.

Για την κατάργηση απόδοσης ποσοστών από τους διαιτητές στις Ενώσεις: Είμαι κάπου στη μέση. Οι Ενώσεις δυσαρεστήθηκαν όπως μαθαίνω. Τα ποσοστά βοηθούσαν στα σεμινάρια διαιτησίας, αλλά καλό είναι να ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.

Για τις επιθέσεις σε διαιτητές: Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν συλληφθεί ποτέ οι δράστες των επιθέσεων.

Για τους διαιτητές που ξεχώριζε για την απόδοσή τους: Ο Κάκος παλιότερα, ο Σιδηρόπουλος τώρα και ο Παπαπέτρου που είναι εξελίξιμος και και πήγε πολύ καλά στα ντέρμπι. Μάνταλος, Στυλιαράς και άλλοι.

Τέλος είπε: Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με πήγε στα Γρεβενά Γιώργο Κοσματόπουλο, τον Αρχιδιαιτητή Αργύρη Νατσιόπουλο και τον τωρινό πρόεδρο Δημοσθένη Κουπτσίδη.