Τσαγγούρης: “Η ΕΠΟ προσπαθεί να λειτουργεί σε ένα πνεύμα ισότιμο προς όλες τις ομάδες”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Στ. Τσαγγούρης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον Άγγελο Στίμο για τις εκλογές της ΕΠΟ, τα θετικά και τα αρνητικά της νυν διοίκησης της ομοσπονδίας και το ετασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε τι είπε σε απόδοση του soccerplus:

Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ και πότε είναι σωστό να γίνουν: «Πότε θα γίνουν δεν το ξέρω. Θέλω να πιστεύω όποτε κι αν γίνουν, γιατί πάντα δημιουργούν νέες προσδοκίες οι εκλογές, να έχουν θετικό πρόσημο τόσο για το επαγγελματικό όσο και για το ερασιτεχνικό, διότι αυτά είναι αλληλένδετα, υπάρχει ένας κύκλος. Να είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι πήραμε καμένη γη. Πρέπει να χτίζουμε στα θετικά και να προοδεύουμε».

Για το ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της νυν διοίκηση της ΕΠΟ: «Όπως όλοι μας έχουμε τα θετικά μας και τα αρνητικά μας. Το αρνητικό είναι πως δεν μπορεί να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πάρα πολλά χρόνια, οι ΕΠΣ δεν έχουν χρήματα για να λειτουργήσουν. Η κάθε ΕΠΣ προσπαθεί να λειτουργεί σωστά, αλλά το κάνει θα έλεγα εθελοντικά. Θα έπρεπε εκεί να σκύψει περισσότερο η ΕΠΟ, με την πολιτεία, πάντα με διακριτούς ρόλους για να βοηθήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στα θετικά, ότι μέσα από τις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η ΕΠΟ, προσπαθεί να λειτουργεί σε ένα πνεύμα ισότιμο προς όλες τις ομάδες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Για το αν θα διευρυνθεί το εκλογικό σώμα: «Δεν το ξέρω, πιστεύω όμως με το ισχύων εκλογικό σώμα θα γίνουν οι εκλογές, χωρίς να έχω κάποια ενημέρωση».

Για το πότε είναι σωστό να γίνουν οι εκλογές: «Το σωστό είναι η νέα διοίκηση να έχει εκλεγεί πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα για να μην δεσμεύουν κάποιες αποφάσεις τη νέα διοίκηση».

Για το πόσες παρατάξεις θα διεκδικήσουν τη διοίκηση της ΕΠΟ: «Δεν το ξέρουμε ακόμη. Θα ήμουν ευτυχής αν υπήρχε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Θα ήταν θετικό, διότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων για το ποδόσφαιρο. Είναι η ζωή μας, στεναχωριόμαστε όταν δημιουργούνται κόντρες και απαξιώνεται».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: «Γενικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Στην Αρκαδία είναι το οικονομικό αλλά και το δημογραφικό. Είναι προς τιμήν των ερασιτεχνικών σωματείων που συνεχίζουν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες δύο, τριών, πέντε ανθρώπων σε κάθε χωριό, που παλεύουν για να υπάρχουν οι ομάδες. Τα χωριά μας δυστυχώς ερημώνουν.

Οι ομάδες δεν έχουν παιδιά να επανδρώσουν τις ποδοσφαιρικές ομάδες, εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Και το γηπεδικό είναι πρόβλημα, στην περιοχή της Τρίπολης, δέκα ομάδες αγωνίζονται σε ένα γήπεδο. Όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές πώς θα φέρουμε τα παιδιά στο ποδόσφαιρο. Εχουν εξαγγελθεί κάποια γήπεδα από την πολιτεία και τα περιμένουμε με αγωνία».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή