Τσιχριτζής: “Θα προτείνουμε να υπάρχει απινιδωτής σε κάθε γήπεδο – Υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς και τα ασθενοφόρα”

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το τραγικό συμβάν θανάτου ποδοσφαιριστή εν ώρα αγώνα στο τοπικό πρωτάθλημα της Καρδίτσας (Β’ κατηγορίας), ο πρέοδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Μιχάλης Τσιχριτζής, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στον Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Ο ΚΑΠ είναι σαφής για τη δυνατότητα συμμετοχής και την έκδοση δελτίου υγείας στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστες, που σημαίνει ότι έχουν εξεταστεί από καρδιολόγο και τους δίνεται το δικαίωμα να παίξουν ποδόσφαιρο. Τα δελτία ελέγχονται από τους διαιτητές.

Το όλο σύστημα έχει πλημμέλειες, επειδή μάλλον αδυνατεί το ποδόσφαιρο να υποστηρίξει όπως θα έπρεπε το ερασιτεχνικό κομμάτι του όχι μόνο στα τοπικά εραιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και τη Γ’ Εθνική.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ασθενοφόρα να καλύψουν άλλες ανάγκες του πληθυσμού για άλλες ανάγκες, είναι δύσκολο να υπάρχει ασθενοφόρο σε κάθε γήπεδο.

Οι γιατροί στα γήπεδα είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχουν γιατροί και οδηγήθηκε η ΕΠΟ στην απόφαση να συπεριλάβει στον ΚΑΠ κατηγορίες όπως διασώστες του ΕΚΑΒ, νοσηλευτές κλπ. Είναι κάτι που δεν λύνεται.

Σκεπτόμαστε κάποια πράγματα για να εισηγηθούμε ως επιτροπής και να ληφθούν αποφάσεις. Να δούμε το θέμα των απινιδωτών που δεν προβλέπεται υποχρεωτικά από τον ΚΑΠ (σ.σ. αλλά προβλέπεται από το νόμο). Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τους δήμους επειδή τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά.

Θα προσπαθήσουμε να μπει στον ΚΑΠ η υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο κατά την ώρα των αγώνων ή να βρεθεί μια άλλη εναλλακτική λύση, επειδή το κόστος είναι μεγάλο.

Θα προτείνουμε να γίνεται πιο ενδελεχής ο έλεγχος σε σχέση με τα πιστοποιητικά που δίνουν οι γιατροί στους ποδοσφαιριστές και να υπάρξει καλύτερη εκπαίδευση των προσώπων που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στα γήπεδα”.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή