Ξύλο και των… γονέων σε αγώνα του “παραρτήματος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα”

Print Friendly, PDF & Email

Την Τετάρτη 26/1 στο Ενωσιακό γήπεδο στο Κανόνι στο ματς ΑΕ Κανονιού εναντίον Μπενιτσών είχαμε επεισόδια κυρίως μετά το τέλος του ματς, έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στη διάρκεια του αγώνα ακούστηκαν στο α΄ μέρος αρκετά «γαλλικά» από την εξέδρα (οι πληροφορίες λένε από γονείς ποδοσφαιριστών).

Λίγος κόσμος στην εξέδρα, αλλά κάποιοι γονείς για τους δικούς τους λόγους ξέφυγαν λεκτικά στο α΄ μέρος και με «γαλλικά» στόλισαν τον διαιτητή κυρίως του ματς και όχι μόνο, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Γιάννης Σφακιανάκης (που ξαφνιάστηκε από το γεγονός) να παρέμβει. Πήγε στην εξέδρα και προς τιμήν του, ζήτησε αυστηρά, να σταματήσουν αυτή την λεκτική επίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα δεν θα βγει στο β΄ μέρος να αγωνιστεί, αν δεν συμμορφωθούν. (…)

Στο β΄ μέρος υπήρχε μια τεταμένη ατμόσφαιρα, στις καθυστερήσεις του ματς έγινε μια «σύρραξη» ανάμεσα στους πάγκους των ομάδων, χωρίς όμως να έχουμε χειροδικίες. Διακόπηκε το ματς για 3 λεπτά, ο διαιτητής το άφησε χωρίς να τιμωρήσει κάποιον με κόκκινη κάρτα,  ενώ έγραψε στο Φ.Α. γενικότητες για τη διακοπή και τελείωσε το ματς, με τις ομάδες ομαλά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια εκτός αγωνιστικού χώρου,  γονείς των παιδιών, ήλθα στα χέρια με ανθρώπους των φιλοξενούμενων, έπεσε πολύ ξύλο, κλήθηκε η αστυνομία, αργούσε να εμφανιστεί στο γήπεδο στο Κανόνι κι επειδή εν τω μεταξύ ηρέμησαν τα πνεύματα, την ζήτησαν να μην πάει.

Είναι ένα γεγονός που δεν μας τιμά σαν κερκυραίους, αλλά δυστυχώς έγινε και οι πληροφορίες που μεταφέρουμε είναι έγκυρες 100%.

Να σημειώσουμε ότι η ΑΕ Κανονιού είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από παιδιά 14-17 χρόνων, ουσιαστικά είναι το παράρτημα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, είναι μια νεανική ομάδα και οι γονείς δυστυχώς θέλουν και προσπαθούν να έχουν λόγο για όλα και παρεμβαίνουν πολλές φορές χωρίς λόγο..

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κέρκυρας

Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας στη συνεδρίαση της, στις 26.01.2022 έλαβε γνώση των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν  τόσο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο του Ενωσιακού γηπέδου κατά τη διάρκεια αλλά και κατά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος  μεταξύ των ομάδων ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ-ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις σκηνές βίας και ήδη παραπέμψαμε στα αρμόδια όργανα (Πειθαρχική Επιτροπή) με υπόμνημα για  τα γεγονότα, όπως προκύπτουν από το Φύλλο Αγώνα, την έκθεση παρατηρητή αλλά και μαρτυρίες μελών της Ε.Ε. της Ένωσης που βρισκόταν στο γήπεδο.

Ζήτησε  δε από την ανωτέρω Επιτροπή (Πειθαρχική) την ανωτέρα των ποινών που προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ!!!

Η ΒΙΑ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!!!

Πηγή: https://enimerosi.com/

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή