Βράζουν IAAF και Βρετανοί με τη νίκη του Γκάτλιν επί του Μπολτ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Τζάστιν Γκάτλιν έγραψε ιστορία το βράδυ του Σαββάτου (5/8) κερδίζοντας τον Γιουσέιν Μπολτ στην τελευταία κούρσα 100 μέτρων της καριέρας του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Η νίκη του Αμερικανού πάντως δεν χαροποίησε τους Βρετανούς, που τον αποδοκίμασαν έντονα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 100 μέτρα, υποκλίθηκε στον τεράστιο Μπολτ και ξέσπασε σε κλάματα, όμως το γήπεδο ήταν εμφανώς παγωμένο καθώς περίμενε πρώτος το νήμα να κόψει ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ.

Χαρακτηριστικές άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις του Βρετανού, προέδρου της IAAF Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της WADA: «Δεν ήταν και το καλύτερο σενάριο… Υπήρξαν δύο ποινές στο παρελθόν. Η πρώτη κατέρρευσε, κάτι που κατέστησε δύσκολη τη δεύτερη ποινή αποκλεισμού. Στο δεύτερο αποκλεισμό είχαμε ποινή οκτώ χρόνων που θα ήταν ουσιαστικά αποκλεισμός δια βίου. Αυτό το χάσαμε…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκάτλιν βρέθηκε για πρώτη φορά θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ το 2001, όμως υποστήριξε ότι έπαιρνε φάρμακα διότι πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Το 2006 ωστόσο βρέθηκε ξανά θετικός, αυτή τη φορά στην τεστοστερόνη, ωστόσο η ποινή από οχτώ χρόνια μειώθηκε στο μισό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή