Κωνσταντινέας για τον ξυλοδαρμό Τζήλου: "Ηταν εντεταλμένη αποστολή"

Print Friendly, PDF & Email

«Εντεταλμένη αποστολή» χαρακτήρισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, την μαφιόζικη επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου, σημειώνοντας ότι οι δράστες δεν λειτούργησαν από μόνοι τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κωνσταντινέας στον Metropolis:

Για την επίθεση του Τζήλου και την εύρεση των δραστών: «Είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να βρουν μια άκρη. Λειτούργησε η αστυνομία και δόξα το Θεό που βρέθηκε μια άκρη. Εμείς είχαμε ενεργήσει και πήγαμε και στο Υπουργείο. Μάλιστα, σκεφτόμασταν να κάνουμε και ένα φορέα για αυτό γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση. Όπως είναι η αντιτρομοκρατική είχαμε σκεφτεί σαν Κυβέρνηση να δούμε εάν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φορέα σχετικά με αυτό το θέμα. Κάναμε συζήτηση για το εάν θα μπορούσε να φτιαχτεί ένας τέτοιος φορέας. Σκεφτείτε σε τι σημείο έχουμε φτάσει. Είναι η κατάπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη συνδρομή της Κυβέρνησης στην υπόθεση του Τζήλου και τις δηλώσεις Βασιλειάδη: «Είναι δουλειά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά ως υφιστάμενος Υπουργός του αθλητικού τμήματος προσπάθησε και ο ίδιος με τη σειρά του. Ευελπιστώ ότι βρέθηκε μια αρχή και αυτό είναι θετικό. Με καλή πρόθεση ασχολήθηκε ο κ. Βασιλειάδης. Πιστεύω κάποια πληροφόρηση θα έχει για αυτή την υπόθεση, δε βγήκε και το είπε έτσι».

Για το εάν ήταν οργισμένοι οι δράστες ή όχι: «Κάποιος τους έστειλε. Πρέπει να διερευνηθεί. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να ξεσπάσει με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν είναι λογικό. Είναι οργανωμένο έγκλημα. Πολλοί συνάδελφοι μου έχουν περάσει τα πάνδεινα αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι. Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως βρέθηκε μια άκρη. Είναι ευκαιρία να δοθεί άπλετο φως και να δούμε από πού ξεκινούν όλα τα αυτά τα επεισόδια βίας. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δε μπορεί να το κάνει. Είναι εντεταλμένη αποστολή και πρέπει να βρεθούν εκείνοι που την έδωσαν.

Στη δική μου περίπτωση δεν μπορούσαν να βρουν την ύλη. Δεν είναι απλοί άνθρωποι αυτοί. Πρέπει όλοι οι παράγοντες να καταλάβουν ότι με τις δηλώσεις τους δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο. Σκεφτείτε οι εντολές αυτών των ανθρώπων να έχουν δοθεί από κάποιο παράγοντα ποδοσφαίρου; Για σκεφτείτε το και αυτό».

Για τον Σταθόπουλο: «Εάν με κατεύθυνε ο Σταθόπουλος θα ήμουν διαιτητής Champions League».

Για το δικηγόρο του Τζήλου: «Υπάρχει το ηθικό ασυμβίβαστο. Ο Κούγιας πήγε στο νοσοκομείο και ζήτησε να βοηθήσει στο ποινικό κομμάτι. Του είπα πως υπάρχει το ασυμβίβαστο και εκείνος μου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, εκπροσωπείται από άλλο δικηγόρο ο Τζήλος, όπως μου είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας. Ο Κούγιας μπορεί να πήγε καλοπροαίρετα γιατί είναι έξυπνος και ικανός αλλά εάν ήμουν στη θέση του Τζήλου δε θα έπαιρνα κάποιον παράγοντα ως συνήγορο».

Για την προσωπική εμπειρία με τον Κούγια: «Στο παιχνίδι Εθνικός-Γιάνεννα με περίμενε κάτω και μου έλεγε ότι ήμουν ο καλύτερος διαιτητής της Β και μετά από κάποιες αγωνιστικές επειδή δεν ανέβηκαν τα Γιάννενα με κατηγορούσε με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Υπάρχουν πολλά μπιφτέκια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here