Αναβλήθηκε η εκδίκαση για το πόρισμα της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Print Friendly, PDF & Email

Για την επόμενη Δευτέρα (24/2, 12:00) αναβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League 1, έπειτα από αίτημα του ΠΑΟΚ, η συζήτηση επί του πορίσματος της ΕΕΑ, που διαπίστωσε πολυιδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή επειδή έχει προσβάλει την απόφαση της ΕΕΑ στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας προσωρινή διαταγή και προκειμένου να μην υπάρξει απόφαση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή και προκληθούν αντιδράσεις.

Την Παρασκευή (21/2) θα συζητήθεί η υπόθεση που αφορά τον περιρισμό αποκτησης μετοχών ΑΑΕ, που αφορά μόνο τη Ξάνθη, η οποία βάσει του πορίσματος της ΕΕΑ που διαπίστωσε παράβαση του νόμου. Επίσης θα συζητηθεί η ένσταση του Πανιωνίου κατά του κύρους του αγώνα της 23ης αγωνιστικής με τη Ξάνθη, που σύμφωνα με τους αιτούντες δε θα έπρεπε να οριστεί επειδή έχει ανακληθεί από την ΕΕΑ το πιστοποιητικό της Ξάνθης.

Η Ξάνθη ζήτησε αναβολή πεειδή δεν έχει λάβει γνώση στοιχείων του φακέλου και επειδή και αυτή έχει προσφύγει Διοικητικό Εφετείο.

Η πλευρά του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ, που εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια αντέδρασαν έντονα στα αιτήματα αναβολής

“Προσβάλουμε την διαπίστωση ότι έχουμε κάνει παράβαση. Δεν μπαίνουμε στην ουσία. Ζητησαμε αναβολή μέχρι να αποφανθεί το διοικητικό εφετείο. Αν αποφασίσει ότι έχουμε πρόδηλη παρανομία γιατί έχουμε μη νομιμη σύνθεση. Αν πει το δικαστήριο ότι αναστέλω επειδή έχουμε μη νομιμη σύνθεση, αυτόματα η απόφαση είναι μη νομιμη και δεν μπορεί να εκδικαστεί”, υποστήριξαν οι νομικοί Ξάνθης

“Στην ΕΕΑ έλεγαν ότι είπαν τηλεφωνικά για την αλλαγή στις μετοχές, και τώρα λένε ότι δεν εχουν στοιχεία. Και τελευταία στιγμή πήγαν στο διοικητικό Εφετείο. Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν αναβολή που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες λόγω Euro. Εστω και μια αγωνιστική να αναβληθεί δεν υπάρχουν ημερομηνίες” είπε από την πλευρά του Ολυμπιακού η Λίνα Σουλούκου.

“Επιλέγουν στοχευμένα να καταθέσουν το αίτημα προσωρινης διαταγής τελευταία στιγμή. Η Ξάνθη γνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα μέρη της ΕΕΑ δεν προσβάλλονται. Θέλει να διασαλεύσει τη διαδικασία, μήπως με τις πιέσεις καταφέρει κάτι” τόνισε ο κ. Χατζησαββάογλου, νομικός Ολυμπιακού.

Κούγιας: “Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο διοικητικό εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν”

Ο κ. Μπίρδας, δικηγόρος του ΠΑΟΚ, ζητάει να προαποφασιστεί αν είναι νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμοιακού και της ΑΕΛ. “Είναι μη νόμιμες και απαράδεκτες”

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): “Θα πρέπει να μας πει κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός να μας πει αν το πόρισμα είναι δεσμευτικό ή όχι… Κανένας ΚΑΠ δεν μας στερεί το δικαίωμα να προσφύγουμε. Θα εξετάσουμε κι εμείς άλλες περιπτώσεις, ο Κούγιας είναι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ και δικηγόρος των επιχειρήσεων του Μαρινάκη.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή