«Αν ήταν Ελληνας διαιτητής στο Βικελίδης, το Αρης-ΠΑΟΚ θα είχε διακοπεί»

Print Friendly, PDF & Email

Την άποψή του ότι αν ήταν Ελληνας ο διαιτητής στο ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εξέφρασε ο κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης, χαρακτηρίζοντας «αυστηρό» το πέναλτι που πήραν οι «κίτρινοι», ενώ σημείωσε ότι ο Ντόβερι θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων νωρίτερα στο ματς.

Οσον αφορά τα άλλα ματς, ο Κώστας Ακρίδας επεσήμανε ότι ο Σέζος έκανε μικρά λάθη στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός, ενώ για την παρουσία του Γρατσάνη στο Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ είπε ότι για ακόμα άλλο ένα ματς έκανε τα ίδια λάθη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Αρης-ΠΑΟΚ 1-2, Διαιτητής: Ντόβερι, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 35’, υπάρχει χέρι του Τζανακάκη έπειτα από τη σέντρα του Βιεϊρίνια, που όμως είναι στην κρίση του διαιτητή αν θα δώσει πέναλτι. Είναι στο 50-50. Αλλος διαιτητής μπορεί να μην το έδινε. Πολλές παραβάσεις πέναλτι που σχετίζονται με χέρια δίνονται κατά την κρίση του διαιτητή.

Στο 55’ ο Βαρέλα κρατάει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του. Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Αρη. Αντίθετα, το πέναλτι που πήραν οι γηπεδούχοι στο 65’ ήταν αυστηρό, καθώς φαίνεται με ευκολία ο Γκάμα έπειτα από το μαρκάρισμα του Ουάρντα.

Οσον αφορά τις φωτιές και τα βεγγαλικά στο ξεκίνημα του αγώνα, ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει το ματς για να γίνουν κάποιες συστάσεις.

Γενικότερα, ο Ντόβερι έδειξε ότι είναι δεν έχει εμπειρία κι έκανε αρκετά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Υπάρχουν Ελληνες διαιτητές που είναι δέκα φορές καλύτεροι και καταλληλότεροι για ένα ντέρμπι σαν κι αυτό.

Στο πειθαρχικό κομμάτι ήταν αλλοπρόσαλλος, καθώς άλλοτε έδειχνε κάρτες που δεν έπρεπε κι άλλοτε δεν έδειχνε κάρτες που έπρεπε.

Αν η συγκεκριμένη διαιτησία είχε γίνει από Ελληνα, το ματς θα είχε διακοπεί. Οχι λόγω της βαρύτητας των λαθών που έκανε ο Ιταλός, αλλά λόγω της καχυποψίας που υπάρχει κατά των Ελληνων διαιτητών.

Κύριε Περέιρα, καλό θα ήταν να έρχονται έμπειροι διαιτητές από το εξωτερικό που να έχουν προσωπικότητα».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τον Διαμαντόπουλο για την επιλογή του για διεθνής. Η διαιτησία του στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ καλή σε όλους τους τομείς. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς του».

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 0-2, Διαιτητής: Γρατσάνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Για ακόμα μία αγωνιστική έδειξε ότι είναι ακατάλληλος διαιτητής. Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του. Λέω ότι βλέπω με στόχο τη βελτίωσή του. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα του δεν άλλαξε κάτι. Καλό θα ήταν να βελτιωθεί για να παραμείνει στη Super League.

Αν οι παρατηρητές σημειώνουν τα λάθη του και η ΚΕΔ δεν κάνει κάτι, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά. Το μόνο που ξέρουν είναι να φέρνουν ξένους διαιτητές; Φαίνεται να έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια.

Ο Γρατσάνης έδειξε να μην γνωρίζει πότε πρέπει να αφήσει το πλεονέκτημα σε ένα φάουλ, κάτι που είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν σε μία σχολή διαιτησίας, ενώ δεν ξεχώριζε το σκληρό από το απλό φάουλ.

Επιπλέον, έτρεχε άσκοπα στο γήπεδο χωρίς να χρησιμοποιεί τη διαγώνιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει το ματς.

Στο 92’ υπήρχε ένα επεισόδιο με τον Μάνταλο και τον Γκονζάλες, που έγινε μπροστά στα μάτια τόσο του διαιτητή όσο και του τέταρτου, όμως δεν έκανε κάτι.

Ευτυχώς το ματς δεν είχε κάποια δύσκολη φάση, διότι θα είχαμε θέματα».

Βαθμολογία: 7,00

Αγώνας: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0, Διαιτητής: Σέζος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Σε γενικές γραμμές ο Σέζος έκανε μερικά μικρά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων.

Στο 33’ δεν έδωσε φάουλ στον Τσιμίκα, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να δημιουργήσει καλή ευκαιρία για γκολ.

Στο 35’ το γκολ των γηπεδούχων δεν υπάρχει κάποιο offside.

Στο 41’ δεν υπήρξε κάτι μεμπτό σε πτώση του Πλατέλλα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Σωστά συνεχίστηκε το ματς.

Στο 66’ η βοηθός Κουρομπύλια δεν έχει κανένα λόγο να επεμβαίνει σε διενέξεις ποδοσφαιριστών. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ενημερώσει τον διαιτητή.

Στο 72’ ο Μάνος σημειώθηκε λανθασμένα σε θέση offside από τον βοηθό Δημόπουλο, ενώ στο 73’ δεν δόθηκε κόρνερ στον ΟΦΗ.

Τέλος, δύο φορές στο ματς μπήκε δεύτερη μπάλα, με κανέναν από τη διαιτητική ομάδα να μην το καταλαβαίνει».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-2, Διαιτητής: Βρέσκας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 24’ είχαμε μία δύσκολη φάση, με τον Σαβαντογκό να υποδεικνύεται σε θέση offside.

Στο 69’ ορθώς δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, όμως ο Ομο έπρεπε να δει κόκκινη κι όχι κίτρινη κάρτα για το κράτημα στον Κάστρο, καθώς ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή θέση για γκολ».

Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-2, Διαιτητής: Φωτιάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Ανερχόμενος διαιτητής ο Φωτίας. Εδειξε καλά στοιχεία και με εξαίρεση ένα λάθος στο 44’, όταν και δεν είδε το χέρι που έκανε ο Κριζμάν σε επίθεση του ΠΑΣ, πραγματοποίησε μία καλή διαιτησία.

Στο 70’ σωστά δεν υπέδειξε κάτι, καθώς η μπάλα βρήκε στα πόδια κι όχι στο χέρι παίκτη του ΠΑΣ έπειτα από σουτ του Μοράρ».

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας: ΑΕΛ-Λαμία 1-2, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 55’ δεν υπάρχει κάποια παράβαση στην περιοχή της Λαμίας για να δοθεί πέναλτι. Περισσότερο τραβάει ο Μόρας τον αντίπαλό του.

Τέλος, ορθώς είδε δεύτερη κίτρινη στο 75’ ο Βάντερσον».

Βαθμολογία: 8,20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή