Από τον Μπίκα στον Γραμμένο: Ο νέος κύκλος τρομοκρατίας στο ποδόσφαιρο

Print Friendly, PDF & Email

H απειλητική και συνοδευόμενη από σφαίρα επιστολή που εστάλη την Πέμπτη 28/12 στον πρόεδρο της ΕΠΟ, έρχεται να προστεθεί στο νέο γύρο επιχείρησης τρομοκράτησης παραγόντων της ΕΠΟ και διαιτητών.

Χρονικά δε αρχίζει από τον «προεκλογικό καλοκαίρι» του 2016, εντείνεται δε από τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή από τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν της πτώσης του «συστήματος» που αλλάζοντας πρόσωπα και προσωπεία αλλά παραμένοντας στην ουσία ίδιο ως προς την “παροχή υπηρεσιών”, διοικούσε και έλεγχε την ΕΠΟ από το 1997.

Με αφορμή την επιχείρηση τρομοκράτησης του προέδρου της ΕΠΟ και μέσω αυτού ολόκληρης της διοίκησης της ομοσπονδίας, το SoccerPlus θυμίζει ανάλογα περιστατικά σε πρόσωπα που συνδέονται με την ομοσπονδία.

– Στις 19/07/2016 άγνωστος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου, χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο.
Ο κ. Δημητρίου είχε τραύματα στο κούτελο, το μάγουλο και το αυτί, με τον ίδιο να συνδέει την επίθεση με τις εκλογές της ΕΠΟ και το γεγονός ότι στήριζε την παράταξη που είχε ως επικεφαλής τον Βαγγέλη Γραμμένο.

– Το μεγαλύτερο χτύπημα έγινε το Νοέμβριο του 08/11/2016 όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική, λίγες ημέρες αφότου είχε γίνει γνωστό ότι η νέα ΚΕΔ υπό την προεδρία του ετοιμαζόταν να αλλάξει άρδην τον πίνακα διαιτητών Super League.

Το πόρισμα της πυροσβεστικής έκανε λόγο για εμπρησμό, με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που τότε ήταν ο άνθρωπος που είχε στείλει η FIFA στη χώρα μας να αποφασίζει την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων λόγω της επίθεσης κατά του τότε προέδρου της ΚΕΔ και μέλος της ΠΔΕ που είχε ορίσει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία στην ΕΠΟ. Το θέμα απασχόλησε μέχρι και τον πρωθυπουργό ο οποίος κάλεσε σύσκεψη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και της αντιτρομοκρατικής.

– Θύματα εμπρηστικών επιθέσεων κατά των οχημάτων τους έπεσαν μέσα σ’ ένα χρόνο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης.

Στις 28/11/2016 με το αγροτικό του κ. Ψαρόπουλου, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του στη Βαρειά της Μυτιλήνης, ενώ η συνέχεια δόθηκε ακριβώς έναν χρόνο μετά (28/11/2017) με το αυτοκίνητο του κ. Τρομπούκη στο Μενίδι Αρτας.

– Στη 01/10/2017 καταγγέλθηκε από τον διαιτητή Χ. Καλογερόπουλο απόπειρα επίθεσης από περίπου έξι άτομα με μηχανάκια που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και τις πινακίδες των δίκυκλων του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου είχε πάει για να διευθύνει την αναμέτρηση του Χαραυγιακού με την Αθηναΐδα.

Πάντως, ο ρέφερι της ΕΠΣ Αθηνών απέφυγε τα χειρότερα, καθώς τους αντιλήφθηκε άμεσα και διέφυγε από άλλον δρόμο.

– Πριν από περίπου ένα μήνα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της διευθύντριας της ΕΠΟ, Ντέπυς Κοξένογλου, πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή των Καμινίων στον Πειραιά. Η Κοξένογλου ήταν διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας και επί προεδρίας Γκιρτζίκη ανέλαβε παράλληλα τη θέση της διευθύντριας του τμήματος διαιτησίας.
Έρευνα για το περιστατικό έχει ξεκινήσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή