Βουλή: Πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής ολοκληρώθηκε στη Βουλή το πολιτικό μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη όλων των πολιτικών του επιλογών, ακόμη και των πιο δύσκολων», είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Θα τον θυμόμαστε ως έναν τολμηρό πολιτικό που δεν δίστασε να αναλάβει πολλά πολιτικά ρίσκα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν επεδίωξε τη δημοφιλία αλλά τον σεβασμό και την αναγνώριση των απόψεών του και το πέτυχε», σημείωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κοινωνία στάθηκε πολλές φορές σκληρή απέναντι στα λάθη του, αλλά τον αποχαιρέτησε με ζεστασιά. Ίσως με μια ένδειξη αυτογνωσίας του ελληνικού λαού που δοκιμάστε από την κρίση», συνέχισε ο ίδιος.

«Όσο κι αν διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές του, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το πολιτικό του ανάστημα», είπε η Φώφη Γεννηματά.

«Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού αστικού κόσμου. Η υπεράσπιση της αστική εξουσίας ήταν η πρώτη επιλογή του», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ αντιμετώπισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο πολιτικό αντίπαλο που πάντα έλεγε με ευθύτητα, αυτά που πίστευε».

Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και τις συμβουλές, μέχρι και πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. «Τον ανέτρεψαν μέσα από το δικό του κόμμα, άνθρωποι τους οποίους ο ίδιος ανέδειξε, αλλά και επώνυμα οικονομικά συμφέροντα», τόνισε.

«Ρίχνοντας την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, θεοποίησε την οικογένεια Παπανδρέου – αυτό ήταν το ιστορικό του λάθος», σημείωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Λεβέντης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προηγείτο της εποχής του. Δεν υπήρξε λαϊκιστής και ήταν ο πρώτος που απέσυρε από το λεξιλόγιό του την εθνικιστική λογική», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή