Δυσαρέσκεια στην Αναγέννηση και στους φιλάθλους για την απόφαση του δήμου

Print Friendly, PDF & Email

Μία πρόταση που πέρασε κατά πλειοψηφία θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις για το γήπεδο του Αγίου Νικολάου και το αν θα εμπλακεί σε αυτό η Αναγέννηση.

Και η απόφαση αυτή λέει πως εφόσον η περιφέρεια είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αθλητικού κέντρου, να προχωρήσει την διαδικασία και ο Δήμος θα αναλάβει την ευθύνη να βρει την χρυσή τομή μεταξύ ΕΠΣΚ και ερασιτεχνικής Αναγέννησης.

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι η σύμβαση με την ΕΠΣΚ συνεχίζει να ισχύει και θα επιδιωχθεί η Αναγέννηση να χρησιμοποιεί το χώρο έχοντας προνομιακή μεταχείριση ως προς αυτό. Εφόσον, βεβαίως, οι δύο πλευρές συμφωνήσουν. Το πόσο ευχαριστημένη έμεινε η διοίκηση της ερασιτεχνικής Αναγέννησης από αυτή την πρόταση αποτυπώνεται στην δήλωση του προέδρου της κ. Γιώργου Κατσίκη, λίγο πριν την ψηφοφορία, ότι η Αναγέννηση αποσύρει το αίτημα για χρηματοδότηση.

Άλλωστε, πριν από την πρόταση της πλειοψηφίας είχε καταθέσει δική του πρόταση που έλεγε ότι ο χώρος πρέπει να παραχωρηθεί στην Αναγέννηση, η οποία και μπορεί να τύχει χρηματοδότησης και ο Δήμος να πείσει την ΕΠΣΚ να κάνει πίσω, έχοντας όμως η τελευταία το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για τις ανάγκες της. Ουσιαστικά ζήτησε να είναι η Αναγέννηση αυτή που θα έχει τον έλεγχο και την ευθύνη του χώρου και όχι η ΕΠΣΚ. Η τοποθέτησή του αυτή ήταν και μία απάντηση στον εκπρόσωπο της ΕΠΣΚ κ. Παπαδάκο που είχε πει πως η Ένωση δεν έχει πρόβλημα να χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια το έργο και να φιλοξενηθεί σε αυτό η ερασιτεχνική Αναγέννηση που αποτελεί και μέλος της Ένωσης. Με απλά λόγια κανείς δεν είχε αντίρρηση για την χρηματοδότηση αλλά το πρόβλημα ήταν το ποιος θα έχει την διαχείριση του έργου, αν και ο κ. Αλεξάκος είπε ότι θα είναι κτήμα του Δήμου.

Όλα αυτά μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα και με αρκετούς φιλάθλους της Αναγέννησης να δίνουν το παρών και να απαιτούν να περάσει η πρόταση για παραχώρηση στην ομάδα του συγκεκριμένου χώρου. Επίσης μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης για το κατά πόσο είναι άμεσα υλοποιήσιμη η δέσμευση του περιφερειάρχη για ποσό από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Μια αμφισβήτηση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο, ο οποίος επιβεβαίωσε την δέσμευση και μετέφερε και την επαναδιατύπωσή της από τον περιφερειάρχη, που, όπως είπε, παρακολουθούσε από τις Βρυξέλλες σε ζωντανή μετάδοση, μέσω internet, τη συνεδρίαση. Πάντως η όποια αμφισβήτηση δεν είχε να κάνει τόσο με την πρόθεση του κ. Αγοραστού, όσο ως προς το ότι, όπως είπε ο κ. Αλεξάκος, ο περιφερειάρχης προτίμησε να προβεί σε δήλωση μέσω του τύπου και όχι να απευθυνθεί στο Δήμο για να υπάρξει η απαιτούμενη συνεννόηση, καθώς για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ απαιτείται συνεργασία υπουργείου, περιφέρειας και Δήμου.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να τονιστεί είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής ότι όπως είναι σύμβαση με την ΕΠΣΚ, για να υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος απαιτείται δικαστική συνδρομή. Αυτό, κατά τον δήμαρχο, σημαίνει 3-5 χρόνια διαδικασία, που αποκλείει την εδώ και τώρα εξέλιξη που είναι επιθυμία όλων. Άποψη που υποστήριξε και ο εισηγητής του θέματος , αντιδήμαρχος κ. Ξυλομένος, τονίζοντας ακόμα ότι και η μελέτη που επικαλείται η πλευρά της Αναγέννησης αφορά αποκλειστικά το γήπεδο στο Σταυρό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού.

Όλες οι πλευρές της αντιπολίτευσης όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντέκρουσαν το νομικό θέμα. Ειδικά ο κ. Χατζής μίλησε για μη τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς ΕΠΣΚ και πως το γήπεδο πρέπει να έρθει εκ νέου στο Δήμο και να παραχωρηθεί στην Αναγέννηση. Αυτή ήταν η τάση και της τοποθέτησης του κ. Κρανιά, ενώ επιφυλακτικός ως προς το νομικό σκέλος παρουσιάστηκε ο κ. Μιχαλάκης μιλώντας όμως για πολιτική τοποθέτηση που θέλει παραχώρηση του γηπέδου στην Αναγέννηση. Ανάλογα κινήθηκε και ο κ. Λέμας που υποστήριξε ότι η απόφαση θα πρέπει να είναι υπέρ της πρότασης της Αναγέννησης, όπως και ο κ. Σχορετσανίτης που ζήτησε πάντως να τηρηθεί η νομιμότητα.

Αφήσαμε τελευταίο τον κ. Παπαλό καθώς η δική του πρόταση διαμορφώθηκε ως η πρόταση της αντιπολίτευσης που τέθηκε σε ψηφοφορία απέναντι σε αυτή του κ. Αλεξάκου. Συγκεκριμένα πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι δέχεται επί της αρχής και επί της ουσίας την πρόταση της Ερασιτεχνικής Αναγέννησης και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση και δραστική επίλυση του ζητήματος. Σημειώνουμε εδώ πως πολλοί εκ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο αλλά και από την διοίκηση της ερασιτεχνικής Αναγέννησης και των φιλάθλων, θεώρησαν αδιανόητο το να μην δέχεται η ΕΠΣ Καρδίτσας αυτή την συμβιβαστική πρόταση που εξασφαλίζει την δημιουργία αθλητικού κέντρου και θα της δίνει το δικαίωμα χρήσης για τις ανάγκες της.

Η τελική απόφαση δεν έγινε δεκτή με ευχαρίστηση από τους παρευρισκόμενους φιλάθλους, ελάχιστοι εκ των οποίων έχασαν και την ψυχραιμία τους και αποχώρησαν λέγοντας πράγματα που δεν αρμόζει προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν ενάντια σε αυτό που επιθυμούσαν.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή