«Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές στην Ελλάδα, νιώθουν ικανοποίηση που έρχονται ξένοι»»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δανός διαιτητής, Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Tipsbladet» της πατρίδας του και αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη όπως υποστήριξε εμπειρία του να διευθύνει ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως το ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Στην αρχή, ο Κριστόφερσεν εξέφρασε την εντύπωσή του για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές δυνάμεις ακόμη και μεταξύ των παικτών.

«Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, μία αστυνομική διμοιρία σχημάτισε έναν ανθρώπινο ζυγό. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπρεπε να πάνε ευθεία και του Ολυμπιακού στα δεξιά. Αισθάνθηκα ότι το επίπεδο ασφάλειας ήταν κάπως υψηλότερο και πιο ορατό από το παιχνίδι που στην Ουγγαρία πριν τρεις εβδομάδας», είπε αναφερόμενος στον αγώνα του Europa League μεταξύ ΒΙΝΤΙ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και πρόσθεσε:

«Αν συγκρίνουμε με τα ντέρμπι στη Δανία δεν υπάρχει αστυνομία στη φυσούνα που να λέει στη μία ομάδα να πάει ευθεία και την άλλη δεξιά».

Για την παρουσία μόνο οπαδών της ΑΕΚ: «Δεν υπήρχαν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που έγινε για λόγους ασφάλειας, οπότε ήταν μόνο η γηπεδούχος ομάδα που δημιούργησε την ατμόσφαιρα, ήταν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τη στιγμή που σκόραρε η ΑΕΚ, υπήρξαν τέτοιοι πανηγυρισμοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ακούσουμε τι λεγόταν στην ενδοεπικοινωνία για μερικά λεπτά».

Για το αν δέχθηκε πίεση: «Όχι, καθόλου. Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Ήμασταν εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας . Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές στην Ελλάδα. Έτσι ήταν πολύ ικανοποιημένοι που δέχτηκαν άλλες ομοσπονδίες την πρόσκληση, όπως και το γεγονός ότι τα πήγαμε καλά στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Δεν βιώσαμε ασυνήθιστα πράγματα».

Για το αν γνώριζε κάποιους παίκτες: «Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας και ο Γιάγια Τουρέ, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν και οι δύο για τον Ολυμπιακό»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή