Οφ σάιντ το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στην Τούμπα, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Δεν έπρεπε να μετρήσει, σύμφωνα με τον κρίτη του Master Ref, Nαούμ Μιντιούρη το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού ο Βαλμπουενά, που συμμετείχε στη φάση, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη έπρεπε να καταλογίστει πέναλτι σε βάρος του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για χέρι του Βέλεθ, ενώ κακώς δεν αποβλήθηκε εξ αρχής ο Ματίγια για το μαρκάρισμα στο Λιβάγια.

Ακολουθούν οι κριτικές επί των διαιτητικών αποφάσεων στους πρωτους ημιτελικούς κυπέλλου:

Αγώνας: ΑΕΚ – Άρης 2-1, Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία), Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 3′ υπάρχει χέρι του Βέλεθ στην περιοχή του Άρη. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Άρη. Διερωτόμαι πώς δεν το είδε ο VAR.

Στο 9ο λεπτό υπάρχει πέναλτι σε ανατροπή του Σβάρνα στον Λάρσον. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έστω και άθελά του βρήκε στον βηματισμό τον παίκτη του Άρη. Ο κανονισμός είναι σαφής, οπότε το πέναλτι είναι σωστό.

Στο 48′ ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στο Μάτιγια για μαρκάρισμα με τις τάπες του παπουτσιού στο Λιβάγια. Στη συνέχεια ξαναείδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφαση του δείχνοντας στον ποδοσφαιριστή του Άρη την απευθείας κόκκινη. Το σοβαρό λάθος του διαιτητή είναι ότι δεν άφησε το πλεονέκτημα στην φάση που έφευγε η ΑΕΚ σε αντεπίθεση καθώς επίσης και η κίτρινη αντί για κόκκινη που αρχικά έδειξε ο διαιτητής.

Στο 77′ σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε πτώση του Λιβάγια στην περιοχή του Άρη. Δεν υπήρχε μαρκάρισμα με επαφή από το Βέλεθ.

 

Η διαιτησία δεν ήταν καλή. Ο διαιτητής δεν είχε καλή διαχείριση του παιχνιδιού, άφησε με παράπονα και τις δύο ομάδες.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2, Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ (Ισπανία), Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.

Στο 3′ ο Τσιμίκας πασάρει στον Βαλμπουενά ο οποίος έρχεται από μπροστά προς τα πίσω προερχόμενος από θέση οφσάιντ. Στη συνέχεια επιχειρεί σέντρα όντας σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που παίρνει την μπάλα κι ο Χασάν πετυχαίνει το πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού, το οποίο δεν έπρπε να μετρήσει. Παρά το γεγονός ότι έκανε χρήση του VAR ο διαιτητής μέτρησε το γκολ.

Στο 43′ ο Βαλμπουένα κάνει “θέατρο” πέφτοντας στο έδαφος με θεαματική βουτιά. Ο διαιτητής δεν αντιλαμβάνεται την πρόθεση του παίκτη του Ολυμπιακού να τον ξεγελάσει και δείχνει κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Μάτος.

Στο 53′ πριν την επίτευξη τέρματος του Ολυμπιακού από τον Σισέ, ο Γκιλιέρμε είναι σε θέση οφσάιντ. Συμμετέχει στη φάση και σωστά ο πρώτος βοηθός το υπέδειξε. Για την “ορθότητα” της απόφασης ο διαιτητής επικοινώνησε με τον VAR.

Στο 67′ σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Σεμέδο το οποίο δεν βρίσκεται σε φυσική θέση, αλλά ήταν απλωμένο μεγαλώνοντας την περιφέρεια του σώματός του. Σωστά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, χωρίς να δείξει κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Στο 85′ σωστά ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Γιαννούλη του ΠΑΟΚ γιατί χρησιμοποίησε υπερβολική δύναμη, μη αναγκαία στην συγκεκριμένη φάση, έχοντας πρόθεση να βρει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και όχι την μπάλα.

Βαθμολογία: 7.90

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή