Πρόταση σε FIFA/ΕΠΟ για αυστηρότερες ποινές για επεισόδια και δυσμενείς κρίσεις

Αριστερά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος, στη μέση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης και δεξιά ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Αλ. Δέδες
Print Friendly, PDF & Email

Εξ αφορμής των τελευταίων περιστατικών βίας και ενισχυτικά ως προς τη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Magglingen/Macolin σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και αναμένεται η εισαγωγή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Προτείνει, με την συνδρομή της FIFA, να γίνει χρήση του άρθρου 35, παράγραφος ζ του Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ώστε να τροποποιηθεί άμεσα ο Πειθαρχικός της Κώδικας, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι προβλέπει ηπιότερες ποινές, για τις οποίες το Υφυπουργείο Αθλητισμού είχε εκφράσει τότε τις έντονες αντιρρήσεις του. Επιβάλλεται να γίνουν αυστηρότερες, λοιπόν, οι ποινές:

Α) Σε περιπτώσεις επεισοδίων εντός γηπέδου.
Β) Για δυσμενείς/εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων και αθλητών.
Επιπλέον, η εκάστοτε έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ να γίνεται αποδεκτή ως ένα ακόμα αποδεικτικό έγγραφο από τις Πειθαρχικές Επιτροπές, κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Αίτημα που επίσης δεν είχε γίνει δεκτό από την ΕΠΟ προ μηνών στις τότε σχετικές συζητήσεις για τις τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή