Πετρ Φούσεκ: Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας

Print Friendly, PDF & Email

Την πρώτη του παρουσία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πραγματοποίησε ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ, που έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερσυμβούλου. Η ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του, από το οποίο προκύπτει ότι κατά το παρελθόν η FIFA τον έχει στείλει σε 19 ομοσπονδίες προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας τους. Είναι δηλαδή ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών ο οποίος έχει ως επόμενο σταθμό του την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. τον «ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα» που διορίστηκε από τη FIFA και την UEFA κ. Πετρ Φούσεκ: «Ο κ. Φούσεκ θα βοηθήσει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του την ομοσπονδία, ώστε να περάσει σε μια νέα εποχή».

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της FIFA κ. Βάσαλο ανέφερε: «Η διοίκηση του κ. Γραμμένου υλοποιεί ένα τεράστιο έργο. Βλέπουμε πρόοδο. Ο κ. Φούσεκ ήρθε να συνεισφέρει σ αυτό, υπάρχουν δυνατότητες στην ομοσπονδία. Ξεκινάμε για τη νέα περίοδο με πλήρη σύνθεση στην ΚΕΔ, την Επιτροπή Παρακολούθησης και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να προοδεύσει και να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα του. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη».

“Αποτελεί προνόμιο για μένα η ανάληψη της αποστολής να υποστηρίξω και να συνεισφέρω στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Επισκέφθηκα την Ελλάδα, λόγω του ποδοσφαίρου, πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια και έχω σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, με τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω το καλύτερο δυνατό, ώστε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις της FIFA και της UEFA, χρησιμοποιώντας όλη μου την τεχνογνωσία και εμπειρία στα επίπεδα της διοίκησης και της διαχείρισης. Ολοκληρώνοντας την πρώτη μου εβδομάδα στην Αθήνα και μετά την παρουσία μου στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. προσβλέπω στα επόμενα βήματα προόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φούσεκ.

Το βιογραφικό του κ. PETR FOUSEK

Ο Πέτρ Φούσεκ γεννήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας το 1962. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της τσεχικής πρωτεύουσας.

Εργάστηκε σε πολλές διοικητικές θέσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της πατρίδας του από το 1993 έως το 2017, και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της στο διάστημα 2001-2007.

Εκ παραλλήλου δραστηριοποιείται και διεθνώς στο ποδόσφαιρο:

Στην UEFA:

Μέλος της Επιτροπής ποδοσφαίρου σάλας από το 1994, Πρόεδρός της στο διάστημα 2000-07 και νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος της.

UEFA Match Delegate.

UEFA Stadia Inspector.

Μέλος του UEFA Administrative Experts Panel.

Στη FIFA:

Εκπαιδευτής σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης.

Match Comissioner.

Ήταν μέλος της του «Συμβουλίου Ειδικών» της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τσεχίας στο διάστημα 2011-16.

Στο διάστημα 2006-2017 συνεργάζεται με τη FIFA και την UEFA, έχοντας αναλάβει καθήκοντα διοικητικής φύσεως σε 19 εθνικές ομοσπονδίες.

Ορίστηκε από την FIFA, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Μελών-Ομοσπονδιών της 23ης Απριλίου 2018, μετά και από διαβούλευση και ομοφωνία της UEFA, σε ρόλο “ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα” της Ε.Π.Ο., με τουλάχιστον ετήσια θητεία, η οποία άρχισε στις 16 Ιουλίου 2018.

Μιλά Αγγλικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή