Συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Μανώλη Γλυνό είχε η ΕΠΣ Κυκλάδων

Print Friendly, PDF & Email

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Μανώλης Γλυνός, συμμετείχε την Πέμπτη σε μία ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους του αθλητισμού στη Σύρο, όπως η ΕΠΣ Κυκλάδων, που εκπροσωπεί συνολικά 31 Σωματεία και 102 αγωνιστικά τμήματα στο νομό Κυκλάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου, αλλά και του κλασικού αθλητισμού.

Οι αθλητικοί φορείς εξέφρασαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη την έντονη δυσαρέσκειά τους και την ανησυχία τους για την πολύ κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων όχι μόνο στη Σύρο, αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων. Αυτό, όπως επισήμαναν, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα αθλητικά σωματεία, αλλά κυρίως στους νέους αθλητές οι οποίοι καλούνται να προπονηθούν, σε ακατάλληλους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της έλλειψης των χρηματοδοτήσεων τόσο από τους κεντρικούς φορείς όσο και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα καθώς οι ομάδες ποδοσφαίρου τις περισσότερες φορές καλούνται να καλύψουν από ίδιους πόρους τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την επιβίωση των ομάδων που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Επιπλέον τέθηκε και το ζήτημα των μετακινήσεων όπως επίσης και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και η ανυπαρξία στήριξης από τους κεντρικούς φορείς αλλά και η έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης με την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή